Πυρόπληκτοι: Καταβλήθηκαν σήμερα €6,3 εκατ. σε 1.365 ΑΦΜ

Πυρόπληκτοι: Καταβλήθηκαν σήμερα €6,3 εκατ. σε 1.365 ΑΦΜ

Ενεργοποιήθηκε η γραμμή 13035 για τους πληγέντες, που παρέχει περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την πλατφόρμα arogi.gov.gr

piropliktoi
Πραγματοποιείται σήμερα η τρίτη πληρωμή για τους πυρόπληκτους, ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr, με το συνολικό ποσό άμεσης καταβολής αποζημιώσεων να έχει διαμορφωθεί στα 16.713.850 ευρώ προς 3.107 μοναδικά ΑΦΜ.

Στη δήλωσή του για το θέμα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε: «Σήμερα, σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό, πραγματοποιήθηκε η τρίτη πληρωμή προς τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που υπέβαλλαν δήλωση για την πρώτη αρωγή στην ενιαία πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Συγκεκριμένα, η σημερινή πληρωμή από το Υπουργείο Οικονομικών αφορά 1.365 μοναδικά ΑΦΜ που αντιστοιχούν σε 6.261.718 ευρώ, με αποτέλεσμα η συνολική πρώτη οικονομική στήριξη προς κατοικίες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις να έχει διαμορφωθεί στα 16.713.850 ευρώ προς 3.107 μοναδικά ΑΦΜ.

Η ροή συνεχίζεται και παρακολουθείται στενά, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία από τη διαδικασία των αυτοψιών -που πλέον έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει ενεργοποιηθεί ειδική τηλεφωνική γραμμή 13035 για το κοινό, ώστε οι πληγέντες να μπορούν να έχουν περαιτέρω ενημέρωση, τόσο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχετικά με την πλατφόρμα, όσο και από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τη διαδικασία της στεγαστικής συνδρομής».

Ειδήσεις σήμερα:

«Νέο Εξοικονομώ»: Ποιες αλλαγές περιλαμβάνει ο νέος κύκλος

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Σήμερα Παρασκευή πληρώνονται οι μη-μισθωτοί από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ

Σταύρος Πετρόχειλος: Πέθανε ο επιχειρηματίας της Σούπερ - Αγοράς Home Electric
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης