Μειωμένα ενοίκια: Τέλος χρόνου για διορθώσεις και αρχικές δηλώσεις Covid

Μειωμένα ενοίκια: Τέλος χρόνου για διορθώσεις και αρχικές δηλώσεις Covid

Δηλώσεις Covid:   Πώς θα διορθθούν λάθη στις δηλώσεις COVID  που έχουν υποβληθεί για τα μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου – Απριλίου 2021

akinita_eurokinissi_psigeio
Λήγει σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου η προθεσμία για όσους πρέπει να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί για τους μήνες Ιανουάριο – Απρίλιο 2021 ή να υποβάλουν αρχικές δηλώσεις Covid για τον Μάιο και Ιούνιο 2021 ή ακόμη και αρχικές δηλώσεις από τον Μάρτιο του 2020 αν πρόκειται για περιπτώσεις υπεκμισθώσεων ακινήτων.

Όλοι οι φορολογούμενοι που εμπίπτουν σε μια από τις κατηγορίες αυτές έχουν λάβει μήνυμα από την ΑΑΔΕ και έχουν ενημερωθεί για τα λάθη που θα πρέπει να διορθώσουν.

Ειδικότερα, έως σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου θα πρέπει:

-Εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» ή/και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», για του μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021.

-Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid ή/και δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ  έχει ήδη αποστείλει τη σχετική ειδοποίηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.

-Οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων να υποβάλουν δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020.

Κλείσιμο
Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

Το καταβαλλόμενο ποσό, δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλπάζει η πανδημία: 25% αύξηση νοσηλειών σε 2 εβδομάδες -«Lockdown» στις επισκέψεις σε ηλικιωμένους

Βάσεις 2021: Ανακοινώνονται σήμερα

Ντέμι Μουρ: Μεγαλώνει και ομορφαίνει - Δείτε τη φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης