Η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα απειλή για την ανάπτυξη – Οι φόβοι για οικονομία και τουρισμό

Η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα απειλή για την ανάπτυξη – Οι φόβοι για οικονομία και τουρισμό

Η αύξηση των κρουσμάτων, η μετάλλαξη Δέλτα και η αντίδραση κυβέρνησης και οικονομικού επιτελείου - Το καλό και το κακό σενάριο για την οικονομία

agoras
Παγώνει ξανά η οικονομία, από την εκτόξευση των κρουσμάτων στη χώρα. Τις τελευταίες 72 ώρες φτάνουν μηνύματα στο οικονομικό επιτελείο που κάνουν λόγο για ματαιώσεις κρατήσεων που είχαν γίνει στα ξενοδοχεία, αντί για νέες κρατήσεις που αναμένονταν όσο θα πλησιάζαμε στα μέσα Ιουλίου. «Δεν μας εκπλήσσει αλλά δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα πάρουμε τα μέτρα μας» λένε αρμόδιοι παράγοντες της Οικονομίας και του Τουρισμού.

Ο άμεσος κίνδυνος είναι μικρός: τοπικά lockdown εκεί όπου θα υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων. Δηλαδή εκεί που δεν θα υπάρξει τείχος ανοσίας. Έτσι δεν θα υποχωρήσει έως 90% η οικονομική δραστηριότητα σε ολόκληρους κλάδους και δεν ζήσουμε ξανά μέρες του 2020 ή του 2021. Αυτό είναι το καλό σενάριο.

Το κακό σενάριο, που το φοβούνται στο οικονομικό επιτελείο, είναι οι τυχόν ανεξέλεγκτες μεταλλάξεις. Όχι η Δέλτα μόνο, αλλά και οποιοδήποτε άλλο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου αν επικρατήσει διεθνώς. Η επιθετικότητα του ιού και η θνητότητα στον πληθυσμό θα κρίνουν τότε αν θα αποφευχθεί 4o κύμα πανδημίας και καθολικό lockdown ξανά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός με πλοίο από την Ιο στη Ραφήνα: Δεκάδες ύποπτα κρούσματα

Καιρός: Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα και βροχές στα βορειοανατολικά

Ιράκ: Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης