Έρχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς» με επιδότηση 200-250 ευρώ

Έρχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς» με επιδότηση 200-250 ευρώ

Το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας προβλέπει την επιδότηση γονέων για πρόσληψη βρεφοκόμων-babysitter, που θα φροντίζουν βρέφη έως 2,5 ετών - Στόχος είναι η πιλοτική εφαρμογή να ξεκινήσει το φθινόπωρο

mwro33
Πρόγραμμα επιδότησης των γονέων για την πρόσληψη βρεφοκόμων-babysitter που θα φροντίζουν βρέφη έως 2.5 ετών αναμένεται να ενταχθεί στο πλέγμα των προγραμμάτων που χρηματοδοτεί το ταμείο ανάκαμψης για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή,  στο πλαίσιο των δράσεων που προωθεί το υπουργείο Εργασίας. 

Η επιδότηση περίπου 200-250 ευρώ μηνιαίως (δεν έχει οριστεί ακόμα το ποσό) θα καταβάλλεται απευθείας στους γονείς, οι οποίοι θα προσλαμβάνουν μέσω πλατφόρμας νταντά για λίγες η περισσότερες ώρες την ημέρα προκειμένου να διευκολυνθεί η μητέρα στην επαγγελματική της σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα επιδότησης θα διαρκεί τρία έτη και στόχος είναι η πιλοτική εφαρμογή του να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Πώς θα γίνεται η πιστοποίηση των νταντάδων

Οι νταντάδες θα πιστοποιούνται αφού περάσουν από σεμινάρια. Διαφορετική διαδικασία πιστοποίησης θα ακολουθείται για τις πτυχιούχους βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς και διαφορετική για τις γυναίκες που επιλέγουν να φροντίζουν βρέφη για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Δε θα υπάρχει διάκριση φύλου, δηλαδή οι φροντιστές μπορεί να είναι και άντρες ενώ δε θα τεθεί όριο ηλικίας για τους ενδιαφερόμενους που θα πιστοποιηθούν και θα ενταχθούν στην πλατφόρμα.

Στις νέες δράσεις που προωθεί η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, συγκαταλέγονται και προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών καθώς προγράμματα για την προστασία κατά της βίας των γυναικών.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ισότητα και θα κληθούν οι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Στο πλαίσιο της προστασίας κατά της βίας, θα ενισχυθούν οι δομές (ξενώνες) για τη διαμονή των γυναικών. Παράλληλα σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα αναζητούνται θέσεις εργασίας ώστε οι κακοποιημένες γυναίκες να σταθούν στα πόδια τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Ιστιοφόρο βυθίστηκε στη Νάξο - Σώοι οι οκτώ Γερμανοί επιβαίνοντες

Συναγερμός και στη Γλυφάδα: Κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα έδειξαν τα rapid test

Φορο-μπόνους 30% για ηλεκτρονικές αποδείξεις σε κλάδους υψηλής φοροδιαφυγής
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης