Αναστολές συμβάσεων εργασίας: Τι ισχύει για τον Ιούλιο σε πίνακες - Ποιοι ΚΑΔ μπορούν να εφαρμόσουν ακόμη το μέτρο

Αναστολές συμβάσεων εργασίας: Τι ισχύει για τον Ιούλιο σε πίνακες - Ποιοι ΚΑΔ μπορούν να εφαρμόσουν ακόμη το μέτρο

Ο οδικός χάρτης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας τον Ιούλιο

eforia_eurokinissi
Μόνο είκοσι  ΚΑΔΚωδικός Αριθμός Δραστηριότητας) ( αθλητισμός, μασάζ, εμπόριο γούνας κλπ) βρίσκονται ακόμα σε αναστολή λειτουργίας, ενώ 32 ΚΑΔ χαρακτηρίζονται πληττόμενοι.

Επομένως, τον Ιούλιο θα ισχύσει ακόμα πιο περιορισμένα το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας.

Ωστόσο για τους πληττόμενους (μεταξύ αυτών βρίσκονται και κλάδοι του τουρισμού) τίθεται προϋπόθεση μείωσης τζίρου κατά τουλάχιστον 70% την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31η Μαρτίου 2021 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2020.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας, για τον Ιούλιο μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31η.3.2021, οι ακόλουθοι εργοδότες:

Κλείσιμο
1. Οι επιχειρήσεις- εργοδότες των οποίων αναστέλλεται η επιχειρηματική δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής βάσει ΚΑΔ του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Α, θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, χωρίς να ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας (δεν ισχύει το όριο των 16 ωρών εβδομαδιαίως, ούτε κριτήριο τζίρου).

Η ομοσπονδία τουρισμού και επισιτισμού, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της είχε ζητήσει να επιβάλλει στους ξενοδόχους εφόσον έχουν χαμηλές πληρότητες να κάνουν χρήση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και η μονομερή αναστολή σύμβασης να ισχύει για τους εργαζόμενους στους οποίους η επιχείρηση που εργάζονταν δεν θα ανοίξει. Αντ' αυτού- προσθέτει η ομοσπονδία- δόθηκε η δυνατότητα αναστολών σύμβασης για ανοικτά ξενοδοχεία οδηγώντας τους εργαζόμενους από την αναπλήρωση του 80-% του μισθού τους στο επίδομα φτώχιας των 534 ευρώ. Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, μένουν παντελώς απροστάτευτοι.

Πίνακας κωδικών αριθμών δραστηριότητας για τους οποιους δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας


Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων, σε περίπτωση πενταψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων, κ.ο.κ.
pinakas1
Οι επιχειρήσεις – εργοδότες βάσει ΚΑΔ (κύριο ή δευτερεύοντα με τα μεγαλύτερα έσοδα κατά το έτος 2019) του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β, μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κατά την 29/4/2021, εφόσον είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ και παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους μεγαλύτερη ή ίση με 70% την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31η Μαρτίου 2021 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2020, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 30/6/2021.


Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν υποβληθεί όλες οι αντίστοιχες δηλώσεις ΦΠΑ των ανωτέρω περιόδων αναφοράς.

Πίνακας κωδικών αριθμών δραστηριότητας που πλήττονται σε όλη την Επικράτεια


Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων, σε περίπτωση πενταψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων, κ.ο.κ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης