Πώς θα ανοίξει η «κάνουλα» της χρηματοδότησης στις ΜμΕ – Έκτακτο τετ α τετ Σταϊκούρα με τραπεζίτες

Πώς θα ανοίξει η «κάνουλα» της χρηματοδότησης στις ΜμΕ – Έκτακτο τετ α τετ Σταϊκούρα με τραπεζίτες

Πιέσεις από ΥΠΟΙΚ – Στουρνάρα - Ρέγκλινγκ στους τραπεζίτες να πέσει χρήμα στην αγορά - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τη ρευστότητα - Το α’ τετράμηνο του 2021 οι τράπεζες συνέχισαν να κατευθύνουν μεγαλύτερο μέρος των δανείων προς τις μεγάλες επιχειρήσεις σε σύγκριση με τις ΜμΕ, οι οποίες συνδέονται με υψηλό πιστωτικό κίνδυνο

CHRIMATOD
Προ των ευθυνών τους και απέναντι στους φορείς της αγοράς βάζει η κυβέρνηση τις τράπεζες, καθώς η επανεκκίνηση της οικονομίας συνοδεύεται από την πίεση για να «πέσει χρήμα» για να στηριχθεί η ανάκαμψη.

Για σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και εκπροσώπους όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων, για να συζητήσουν την χρηματοδότηση της οικονομίας. Απέναντί τους θα βάλει και εκπροσώπους της αγοράς, που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη και θα απαντήσουν αν φταίνε οι ίδιοι που δεν ζητάνε δάνεια, ή οι τράπεζες που δεν τα δίνουν.

Αιχμές αφήνει και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας καθώς στην έκθεση Νομισματικής Πολιτικής, η ΤτΕ «καρφώνει» τους τραπεζίτες λέγοντας τα εξής:

«(…) τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ιδιαιτέρως με την παροχή κρατικών εγγυήσεων, συνέβαλαν στην επέκταση της τραπεζικής πίστης προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, η οποία ωστόσο θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη δεδομένων των συνθηκών ρευστότητας των τραπεζών». Δηλαδή, όπως αναφέρεται, οι τράπεζες πήραν πολλά από ΕΚΤ και Κράτος, αλλά δεν έδωσαν εξίσου πολλά στις επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πρεμιέρα σήμερα για Ειδικά μαθήματα με Αγγλικά

Διευκολύνσεις εμβολιασμένων: Μετά την freedom pass τι; - Έρχονται ανακοινώσεις για εστίαση και εκδηλώσεις

ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Ντάνι έφθασε πάνω από το έδαφος στη Νότια Καρολίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης