BNP Paribas: Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

BNP Paribas: Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ξεκινούν οι πρώτες εκταμιεύσεις από το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 - Oι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφύγουν να επαναλάβουν τα λάθη έκαναν κατά την έξοδο από την οικονομική κρίση του 2009, επισημαίνει ο γαλλικός οίκος - Τι αναφέρει για τη χώρα μας

athens-eu
Παρά τις «πληγές» που προκάλεσε στην εγχώρια οικονομία η πανδημία, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, ανάκαμψης και επενδύσεων μέσω των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα, εξηγεί η γαλλική BNP Paribas. Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και η Ελλάδα κινητοποιήθηκαν μαζικά για να αντιμετωπίσουν την πανδημία της Covid-19, παρέχοντας υποστήριξη στα νοικοκυριά αλλά και στις επιχειρήσεις, επισημαίνει η γαλλική τράπεζα. Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης δημόσιου χρέους της Ευρωζώνης αυξήθηκε απότομα το 2020 έως 98% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο και πιθανότατα θα υπερβεί το όριο 100% του ΑΕΠ το 2021.

Η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο επειδή ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα της οικονομικής δραστηριότητας. Εξετάζοντας τα επίπεδα χρέους προς ΑΕΠ στο τέλος του έτους 2020, ο δείκτης στην Ελλάδα ήταν στο 205,6% του ΑΕΠ και ο μεγάλος φόβος είναι ότι η κρίση του Covid-19 θα μπορούσε μετατραπεί σε ένα άλλο σοκ εντός Ευρωζώνης, αν και αξίζει να επισημανθεί ότι η αύξηση των δεικτών χρέους δεν συνοδεύτηκε απαραίτητα από μια απότομη επιδείνωση της βιωσιμότητας του ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Προνόμια για τους εμβολιασμένους: Όλα τα σενάρια που είναι στο τραπέζι και τα επόμενα βήματα χαλάρωσης

Nέες αντικειμενικές: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων, αλλά και μειώσεις έως 50% - Στον Λαιμό Βουλιαγμένης η μεγαλύτερη τιμή

Θέμης Αδαμαντίδης: Τον συνέλαβαν ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης