Μείωση ενοικίων Απριλίου: Προκαταβολικά η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Μείωση ενοικίων Απριλίου: Προκαταβολικά η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Προκαταβολικά, θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων την αποζημίωση από το κράτος και για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Απριλίου

akinita_eurokinissi_psigeio
Σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως διαβεβαίωσε χθες με δηλώσεις του  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις αποζημιώσεις για τα ενοίκια του Απριλίου που φτάνουν έως το 80% των μισθωμάτων που δεν έχουν εισπραχθεί. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει με βάση τις δηλώσεις COVID του Μαρτίου. Ακολούθως οι ιδιοκτήτες ακινήτων, θα κληθούν να υποβάλουν- έως τις 15 Ιουνίου του 2021- τις δηλώσεις COVID για τα μειωμένα ενοίκια του Απριλίου. Όσοι δεν το κάνουν θα κληθούν να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις Απριλίου.

Προκαταβολικά, λοιπόν, θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων την αποζημίωση από το κράτος και για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Απριλίου. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να επαναλάβει το μοντέλο που εφάρμοσε για τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου, προκειμένου να δώσει «ανάσα» ρευστότητας στους φορολογούμενους που έχουν υποστεί εισοδηματικές απώλειες.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «την Παρασκευή θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από την ΑΑΔΕ, για τα μηδενικά ενοίκια του Απριλίου. Πρόθεση μας είναι πολύ στοχευμένα να επεκτείνουμε το μέτρο τον Ιούνιο. Θα δούμε πως λειτούργησε η αγορά τον Μάιο και θα λάβουμε τις αποφάσεις».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι «την Παρασκευή ή τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων, προκειμένου να καλυφθεί τμήμα των πάγιων δαπανών τους. Το διαθέσιμο ποσό είναι 500 εκατ. ευρώ. Η πρώτη φάση υπολογίζεται έως τις 17 Ιουνίου, οπότε θα πρέπει να έχει γίνει η φορολογική δήλωση αυτών των πολιτών, ώστε από τον Ιούλιο να γίνουν οι συμψηφισμοί με φετινές φορολογικές υποχρεώσεις τους».

Αναφορικά με το Τέλος Επιτηδεύματος, είπε ότι «σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη πρωτοβουλία για μέτρα, καθώς φέτος ήδη τα 7 δισ. (για μέτρα στήριξης) έχουν γίνει 14- 15 δισ. ευρώ. Το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι περίπου 7%. Θέλει πολλή προσοχή, γιατί η χώρα πρέπει να βγαίνει στις αγορές, να δανείζεται με καλούς όρους για να στηρίζει την κοινωνία. Εξαντλήσαμε πολύ πρόσφατα όλα τα περιθώρια που σήμερα έχουμε για να μειώσουμε τους φόρους. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να προσθέσουμε κάτι».

Σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται αύξηση του αριθμού των δόσεων στις ρυθμίσεις οφειλών, απάντησε ότι «έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά όταν προκύπτουν προβλήματα στην λειτουργία της πραγματικής οικονομίας».

Σε ότι αφορά τις αναστολές στις συμβάσεις εργασίας, ο υπουργός σημείωσε ότι «για τον τουρισμό θα επεκταθούν και το πρόγραμμα αναστολής συμβάσεων και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το καθένα στη χρονική διάρκεια που έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Lockdown: Ανοίγουν σήμερα τα θέατρα σε υπαίθριους χώρους - Αποφάσεις για γυμναστήρια και δεξιώσεις

Μπάρμπα: Γιατί είπα «κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη» - Δεν μπορείς να βγαίνεις μετά από 10-20 χρόνια και να λες...

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποιοι είναι οι τρεις μη γαλαζοαίματοι που συμπεριέλαβε στη διαθήκη του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης