Το «τριψήφιο deal» της Chipita, το μυστήριο του κυρ Παντελή, το μικρό Ελληνικό της Κρήτης και τα καλά μαντάτα απ’ τα νησιά

Το «τριψήφιο deal» της Chipita, το μυστήριο του κυρ Παντελή, το μικρό Ελληνικό της Κρήτης και τα καλά μαντάτα απ’ τα νησιά

Χαίρετε! Όπως σας έχω (ξανα)πεί υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και υπάρχουν αρκετά funds, αλλά και μεγάλες διεθνείς εταιρίες που ενδιαφέρονται να εντάξουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικές επενδύσεις.

dark_room_art
Είναι μια τάση που σταδιακά ενισχύεται καθώς πολλοί fund managers θέλουν να πάρουν το ελληνικό στοίχημα στη μετά COVID εποχή. Μια τάση που αποτυπώνεται στις κινήσεις των CVC, HIG, Farallon, ΒC Partners κ.λπ., αλλά και από σημαντικές κινήσεις που έως πρότινος ήταν αδύνατες, όπως π.χ. οι αυξήσεις των τραπεζών. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε έναν ακόμη κρίκο σε αυτήν την αλυσίδα και είναι (το συζητημένο και κατά το παρελθόν) deal αγοράς της Chipita από τον πολυεθνικό κολοσσό της Mondelez.

-Η συμφωνία -λένε οι πηγές μου- είναι πλέον ώριμη και πρόκειται για μια εξαγορά που θα συζητηθεί πολύ, επειδή πραγματοποιείται σε μια εντυπωσιακά υψηλή αποτίμηση. Οι Αμερικάνοι ρίχνουν πολύ και ζεστό δολάριο κι έτσι έχουμε μια προσφορά, που όπως έλεγε κι ο Μάρλον Μπράντο στον Νονό, δεν μπορείς να αρνηθείς. Το deal σηκώνει τον πήχη για τα ελληνικά assets στον κλάδο τροφίμων και σνακ και κατά τη μια πηγή μου «έχει κλείσει αλλά θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο» και κατά την άλλη πηγή μου «γιατί τον Οκτώβριο; Αφού έχουν τελειώσει τα due diligences».

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης