Επιστροφή φόρου για περισσότερους από 1 εκατομμύριο φορολογούμενους φέτος - Οι 4 κατηγορίες

Επιστροφή φόρου για περισσότερους από 1 εκατομμύριο φορολογούμενους φέτος - Οι 4 κατηγορίες

Ο συνδυασμός τεσσάρων ευνοϊκών διατάξεων που ισχύουν φέτος σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός φορολογουμένων θα έχει επιστροφή φόρου με το εκκαθαριστικό - Πίνακες

epistrofi-forou-
Οι  ευνοϊκές νομοθετικές διατάξεις θα ισχύσουν φέτος κατά τον υπολογισμό των φόρων εισοδήματος των μισθωτών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες είδαν τις συμβάσεις εργασίας τους να τίθενται σε αναστολή ή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κατά την διάρκεια του 2020.
Λόγω της εφαρμογής των τεσσἀρων αυτών διατάξεων, καθώς επίσης και εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των εισοδημάτων την οποία προκάλεσε το 2020 η επιδημία του κορωνοϊού αναμένεται να προκύψουν σημαντικού ύψους επιστροφές φόρου εισοδήματος κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν φέτος περισσότεροι από 1.000.000 φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας.

Δείτε αναλυτικούς πίνακες με την επιστροφή φόρου ανάλογα με το εισόδημα ΕΔΩ

Οι ρυθμίσεις αυτές είναι:

1) Μείωση φορολογικών συντελεστών στην κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματοςΑ Από το 22% στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος και κατά 2 μονάδες για τους υπόλοιπους συντελεστές.


2) Αύξηση αφορολογήτων ορίων εισοδήματος για όσους βαρύνονται με τέκνα, σε 9.000 ευρώ για ένα παιδί και κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα παιδί παραπάνω.

3) Απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης για ορισμένους εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή για οποιοδήποτε χρονικό κατά την διάρκεια του 2020, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που εντάχθηκαν, κατά τη διάρκεια του 2020, στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Κλείσιμο
Για παράδειγμα, ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίο φορολογητέο μισθό 1.250 ευρώ εργάσθηκε τους 6 από τους 12 μήνες του 2020 ενώ τους υπόλοιπους 6 μήνες η σύμβαση εργασίας του είχε τεθεί σε αναστολή. 
Ο υπάλληλος αυτός εργάστηκε κανονικά μόνο 6 μήνες και το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά του από μισθούς, συνυπολογιζομένων και των επιδομάτων εορτών και αδείας, ήταν τελικά πολύ μικρότερο από αυτό το οποίο ελήφθη υπόψη για τον υπολογισμό των φορολογικών κρατήσεων. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του 2020 παρακρατήθηκαν από τις αποδοχές του φόρος εισοδήματος 1.013,14 ευρώ και ειδική εισφορά αλληλεγγύης Το ποσό που θα πρέπει να του καταβληθεί φέτος ως επιστροφή φόρου, ανέρχεται σε 849,28 ευρώ (1.134,14 ευρώ μείον 233 ευρώ).

Δείτε άλλα παραδείγματα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης