ΦΑΓΕ: Η «αυτοκρατορία» της οικογένειας Φιλίππου σε νέο «ιστορικό κύκλο»

ΦΑΓΕ: Η «αυτοκρατορία» της οικογένειας Φιλίππου σε νέο «ιστορικό κύκλο»

Τα ανοιχτά μέτωπα και η «ώρα της κρίσης» για την τρίτη γενιά του Ομίλου – Η απώλεια του Κυριάκου Φιλίππου, ο δίδυμος πόλεμος σε γιαούρτι και ψωμί, η περιπέτεια του Λουξεμβούργου και ο απειλητικός ανταγωνισμός

fafe
Σε ένα νέο ιστορικό κύκλο εισέρχονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Φιλίππου, μέσω τόσο του στρατηγικού βραχίονα της ΦΑΓΕ, όσο και εκείνου της Elbisco. Με την απώλεια του Κυριάκου Φιλίππου να «επισημοποιεί», κατά κάποιο τρόπο, την παράδοση της σκυτάλης στην τρίτη γενιά, όσο και αν αυτό έχει ήδη συμβεί εδώ και χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού επιχειρείν, όπως είναι ο Γιάννης και ήταν ο Κυριάκος Φιλίππου, δίνουν πάντα το δικό τους στίγμα στις μεγάλες αποφάσεις. Αποφάσεις, άλλοτε, εύστοχες και άλλοτε άστοχες, που καθόρισαν την πορεία του ομίλου κατά τον έναν αιώνα παρουσίας του στην αγορά.

Αν και ως αφετηρία θεωρείται το 1926, όταν ο Αθανάσιος Φιλίππου άνοιξε ένα γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο στην οδό Πατησίων, θα πρέπει να την αναζητήσουμε λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1919 όταν ο πατέρας του Γιάννης, τσέλιγκας από τη Φωκίδα, κατέβηκε με τα κοπάδια του στις παρυφές της Αθήνας. Στον Άγιο Λουκά στα Πατήσια άνοιξε βουστάσιο και στη συνέχεια το «γενέθλιο» γαλακτοπωλείο, το οποίο ανέλαβαν οι δύο γιοί του Αθανάσιος και Κωνσταντίνος και το μετέτρεψαν από το 1950 στη ΦΑΓΕ (Φιλίππου Αδελφοί Γαλακτοκομικές Επιχειρήσεις), δημιουργώντας την πρώτη αλυσίδα χονδρικής διανομής γιαουρτιού στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Αντικαθίσταται η υπουργός Εμπορίου - Εγκαθιδρύονται δυο νέα υπουργεία

Πανδημία-Βραζιλία: Κατέρριψε όλα τα τραγικά ρεκόρ θανάτων τους δυο τελευταίους μήνες

Διάγγελμα Μπάιντεν για την ετυμηγορία για τον φόνο του Φλόιντ: «Ένα γιγαντιαίο βήμα μπροστά στην πορεία προς τη δικαιοσύνη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης