Σκυλακάκης: Εντός των προβλέψεων τα έσοδα επειδή οι φορολογούμενοι έχουν κουλτούρα πληρωμών

Σκυλακάκης: Εντός των προβλέψεων τα έσοδα επειδή οι φορολογούμενοι έχουν κουλτούρα πληρωμών

«Η στάση των φορολογούμενων είναι καθοριστική για την αντοχή των δημόσιων οικονομικών και αποτελεί συνεπώς θεμέλια λίθο της δυναμικής ανάκαμψης που προσδοκούμε ότι θα ακολουθήσει μετά την λήξη της πανδημίας» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

skylakakis
Εντός στόχων και με τη στήριξη των φορολογουμένων, κινείται ο κρατικός προϋπολογισμός. Σχολιάζοντας τα στοιχεία Μαρτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε «τα αμιγώς φορολογικά έσοδα για τον μήνα Μάρτιο είναι εντός των προβλέψεων. Η εξέλιξη αυτή -παρά το μη προβλεπόμενο στον προϋπολογισμό lockdown των τελευταίων μηνών-, οφείλεται πιθανότατα στην καλύτερη του αναμενόμενου αντίδραση της οικονομίας, τόσο στη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων lock down του 2021 όσο και στο τελευταίο τρίμηνο του 2020».

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις εσόδων του προϋπολογισμού στηρίχθηκαν στην υπόθεση σημαντικά μεγαλύτερης ύφεσης κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2020 σε σχέση με αυτή που τελικά διαπίστωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, «σημαντικό ρόλο στην μέχρι σήμερα ανθεκτικότητα των δημοσίων εσόδων έχει διαδραματίσει η διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών και ο υψηλός -για τις συνθήκες της πολύ δύσκολης για όλους αυτής περιόδου- βαθμός συμμόρφωσης των φορολογουμένων στις υποχρεώσεις τους.

Η στάση αυτή των φορολογούμενων είναι καθοριστική για την αντοχή των δημόσιων οικονομικών και αποτελεί συνεπώς θεμέλια λίθο της δυναμικής ανάκαμψης που προσδοκούμε ότι θα ακολουθήσει μετά την λήξη της πανδημίας» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Στις αίθουσες με το δεύτερο self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια

Πελώνη: Νωρίτερα στην Ελλάδα 1,2 εκατ. εμβόλια μετά τη συμφωνία της ΕΕ με την Pfizer
Από Δευτέρα τα self test στα φαρμακεία: Ποιους εργαζομένους αφορά - Πώς θα δηλώνονται τα αποτελέσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης