Ακίνητα: Πώς θα ξεμπλοκάρουν τις κρατικές αποζημιώσεις για τα χαμένα ενοίκια χιλιάδες ιδιοκτήτες

Ακίνητα: Πώς θα ξεμπλοκάρουν τις κρατικές αποζημιώσεις για τα χαμένα ενοίκια χιλιάδες ιδιοκτήτες

Οι 12 περιπτώσεις που απαιτούν νέες, διορθωτικές δηλώσεις Covid και  οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την κατοχύρωση των αποζημιώσεων

enoikia
Τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και στις υποβληθείσες δηλώσεις απώλειας μισθωμάτων (δηλώσεις Covid) για τους μήνες Μάρτιο έως Δεκέμβριο 2020 έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων που αν και αναγκάστηκαν να εισπράξουν τα ενοίκια των μηνών αυτών μειωμένα κατά 40% ή τουλάχιστον κατά 30% δεν έλαβαν τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν από το κράτος.

Εφόσον διορθώσουν τα λάθη και καλύψουν τις παραλείψεις, υποβάλλοντας τις σχετικές τροποποιητικές δηλώσεις στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, θα καταφέρουν να κατοχυρώσουν κι αυτοί το δικαίωμα είσπραξης των αποζημιώσεων, οι οποίες έχουν τη μορφή εκπτώσεων φόρου ίσων με το 12% των μη εισπραχθέντων ενοικίων για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020 και τη μορφή απ' ευθείας χρηματικών ενισχύσεων ίσων με το 20% των μη εισπραχθέντων ενοικίων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία στο σύστημα TAXISnet, την πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και τροποποιητικών δηλώσεων μείωσης μισθωμάτων (δηλώσεων COVID), για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, προκειμένου οι ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν τις αποζημιώσεις για τα απωλεσθέντα μισθώματα των μηνών αυτών να τις κατοχυρώσουν και να τις λάβουν από τον Απρίλιο και μετά.

Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν υποβάλει δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ή δηλώσεις Covid με λάθη ή παραλείψεις, λαμβάνουν e-mail από την ΑΑΔΕ για να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα (επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ COVID). Εκεί, μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των δηλώσεών τους (αποδοχή, πορεία διεκπεραίωσης), καθώς και να λάβουν οδηγίες για τη διόρθωση των λαθών ή των παραλείψεων. Η πλατφόρμα θα δέχεται τροποποιητικές δηλώσεις έως και τις 19 Απριλίου 2021.

Δείτε πώς θα διορθώσετε τα λάθη στις δηλώσεις Covid ΕΔΩ

Ταυτόχρονα, η Α.Α.Δ.Ε. έθεσε σε λειτουργία και την πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων λύσης μισθώσεων χωρίς πρόστιμα, για όσες μισθώσεις έχουν λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020. Η πλατφόρμα αυτή θα λειτουργεί έως τις 12 Απριλίου 2021. Η Α.Α.Δ.Ε. συνιστά στους ιδιοκτήτες, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid για ακίνητα με διαδοχικές μισθώσεις στην πλατφόρμα των Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, να δηλώσουν τη λύση των προηγούμενων μισθώσεων, ώστε να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των δηλώσεων αυτών.

 Υπάρχουν 12 διαφορετικές περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων στις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης  που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης