Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Τι είπε για τα ενοίκια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

staikouras-648
Την αισιοδοξία του πως η ελληνική οικονομία μπορεί να αντέξει και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «το κράτος βγαίνει στις αγορές με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για να εξασφαλίσει χρήματα» και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα «πρόσθεσαν 500 εκατομμύρια κόστος σε μηνιαία βάση στην πραγματική οικονομία».

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Όπως είπε η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δεν αναμένεται να οδηγήσει σε επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες και τις γεωγραφικές περιοχές όπου θα πρέπει να υπάρξει αύξηση.

«Υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές της χώρας που μπορεί και πρέπει να υπάρχει υψηλότερη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος ούτως ώστε να κάνουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, όπως είχαμε δεσμευτεί, κατά 8%. Αυτό έχει στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Ωστόσο ο κ. Σταίκούρας επανέλαβε σε σχέση με την κρίση ότι «οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες» τονίζοντας πάντως ότι το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Εξειδικεύοντας, ανέφερε ότι την Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο», ενώ ξεκαθάρισε πως «το τι θα γίνει μετά το Φεβρουάριο θα το αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Ποια είναι τα δύο νέα, μυστηριώδη πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση

Χουλουσί Ακάρ: Ναι στο διάλογο με την Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας για Αν. Μεσόγειο

Έβρος: Νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης