Μείωση ενοικίων: Έρχονται συμψηφισμοί - αποζημιώσεις για 19.680 ιδιόκτητες ακίνητων

Μείωση ενοικίων: Έρχονται συμψηφισμοί - αποζημιώσεις για 19.680 ιδιόκτητες ακίνητων

Αφορούν στις μειώσεις ενοικίων της  περιόδου Μαρτίου - Αυγούστου 2020 - Τι θα γίνει με όσους είναι ακόμα στο... περίμενε

enoikia
Νέο γύρο συμψηφισμών, μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων με τις εισοδηματικές απώλειες που υπέστησαν οι ιδιόκτητες ακίνητων από τις μειώσεις ενοικίων, την περίοδο Μαρτίου- Αυγούστου 2020, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκριμένα, μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσδιορισμού των αποζημιωμένων που δικαιούνται 19.680 ιδιοκτήτες ακίνητων που τους ζητήθηκε, μέσω της ΑΑΔΕ, η διόρθωση της δήλωσής τους. Οι απώλειες αυτές θα συμψηφιστούν με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις.

Θυμίζουμε ότι την περίοδο Μαρτίου - Οκτωβρίου 2020 η αποζημίωση για τα κουρέματα ενοίκων είχε τη μορφή συμψηφισμού του 30% της εισοδηματικής απώλειας λόγω μείωσης του ενοικίου με τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις. Για την περίοδο αυτή και μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 338.528 αιτήσεις από 514.806 εκμισθωτές.

Εξ αυτών:

Για τους δικαιούχους που υπέβαλαν ορθά τις δηλώσεις τους (71%), έχουν ήδη γίνει συμψηφισμοί ύψους 42.841.382 ευρώ.

Μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία συμψηφισμών 19.680 ιδιοκτήτες ακινήτων (6%).

Εφόσον το δικαιούμενο ποσό δεν έχει πλήρως συμψηφιστεί μέχρι σήμερα, οι ιδιοκτήτες θα ωφεληθούν στις αμέσως επόμενες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Για όσους φορολογούμενους ιδιοκτήτες δικαιούνταν συμψηφισμό με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά πριν αυτός γίνει είχαν ήδη εξοφλήσει πλήρως το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ έτους 2020, ο συμψηφισμός θα γίνει πλέον με τις φορολογικές υποχρεώσεις του 2021.

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να αποσταλεί και τυπικά η αιτιολόγηση για το υπόλοιπο 23% των αιτήσεων (79.306 περιπτώσεις) που δεν πληρούσαν τα νόμιμα κριτήρια, δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα αιτιολογημένης προσβολής της απόφασης και επανεξέτασης.

Η καταβολή των χρηματικών, πλέον, αποζημιώσεων Νοεμβρίου ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου και έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις ύψους 19,2 εκατ. ευρώ, σε 176.404 ΑΦΜ.

Για τους δικαιούχους Δεκεμβρίου 2020, η διαδικασία αποζημιώσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται οτι για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021, οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, θα αποζημιωθεί το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος αντί της απώλειας. Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί το 60% του μηνιαίου μισθώματος.

Eιδήσεις σήμερα: 

Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Λέσβο από την κακοκαιρία: Φούσκωσαν επικίνδυνα «Αχερώνας» και Τσικνιάς

Θρίλερ με τον Βρετανό που βρέθηκε νεκρός σε βυθισμένο σκάφος στην Κρήτη - Δολοφονία υποπτεύεται η οικογένειά του

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει μεταφορά ανθρώπων στον πλανήτη Άρη έως το 2026
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης