Wall Street: Οι μικροεπενδυτές βγάζουν από το ασήμι...χρυσάφι!

Wall Street: Οι μικροεπενδυτές βγάζουν από το ασήμι...χρυσάφι!

Μετά από την GameStop, οι «μικροί» της χρηματιστηριακής αγοράς  ρίχνουν τα λεφτά τους στον άργυρο  και τον ανεβάζουν σε υψηλό οκταετίας!

silver
Εκτινάχθηκε κατά 13% , σε υψηλό  οκταετίας , η χρηματιστηριακή τιμή τού ασημιού, καθώς το «κίνημα των μικροεπενδυτών», που «παίζουν» στις αγορές μέσω των social media εφαρμογών , όπως η Reddit, βρήκαν νέο πεδίο δραστηριοποίησης , προκαλώντας ασφυξία σε όσους «μεγάλους» των αγορών είχαν ποντάρει στην πτώση της τιμής του αργύρου.

Η αύξηση της τιμής του ασημιού προκάλεσε αλυσσιδωτή αντίδραση - με τις μετοχές εταιρειών που κάνουν εξόρυξη του πολύτιμου μετάλλου να γνωρίζουν επίσης άνοδο.Είναι χαρακτηριστικό ότι το hashtag#silversqueeze γνώρισε «δόξες» στο twitter , με κάποιους μικροεπενδυτές   να δηλώνουν παρ'  όλα αυτά, ότι «αν η αγορά του ασημιού αποδειχθεί απατηλή, τότε το επόμενο βήμα θα είναι στην αγορά του χρυσού»!

Το μέγεθος της αναταραχής στις αγορές επηρεάζει την Wall Street σε όλα τα επίπεδα , παρά το γεγονός ότι σήμερα , λίγα θυμίζουν την «μαύρη Παρασκευή», πριν από τρεις ημέρες: τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, ο βασικός δείκτης Dow Jones κινείται  ανοδικά,κατακτώντας και πάλι το επίπεδο των 30.000 μονάδων αλλά με σημαντικά σκαμπανεβάσματα, λόγω της έντονης νευρικότητας που κυριαρχεί στην αγορά.

Σύμφωνα με το Market Insider, τα μέλη της «Wall Street Bets», ενός Φόρουμ του Reddit, ενθάρρυναν εαυτούς και αλλήλους να αγοράσουν ασήμι, πιστεύοντας ότι οι «μεγάλοι» της αγοράς είχαν στοιχηματίσει στην πτώση της τιμής, παρότι τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Χρηματιστηριακής Αρχής δείχνουν το αντίθετο: οι «μεγάλοι» στοιχημάτιζαν επίσης στην άνοδο της τιμής. Μάλιστα,πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί μικροεπενδυτές αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την «γραμμή» για το ασήμι , εμμένοντας στην μετοχή με αφορμή την οποία ξεκίνησε η αναταραχή - δηλαδή την GameStop. 

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι έμπειροι αναλυτές της αγοράς των πολυτίμων μετάλλων,  προειδοποιούν  ότι η αγορά του ασημιού είναι πολύ πιο «δύσκολη» για όσους δεν διαθέτουν ισχυρή ρευστότητα, σε σχέση με την επίδραση που μπορούν να έχουν αν δράσουν συντονισμένα για μία συγκεκριμένη μετοχή - όπως συνέβη με την GameStop.


Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στην Τουλόν της Γαλλίας: Βρέθηκε κομμένο κεφάλι στη μέση του δρόμου

Στα 543 τα νέα κρούσματα - Τα 265 στην Αττική

Μηταράκης: Διατηρείται η ουσιαστική μείωση των ροών στα νησιά - Μείον 94% τον Ιανουάριο  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης