Alibaba - Tencent: Πώς κινδυνεύουν να μπουν στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ - Η διαδρομή των κινεζικών κολοσσών

Alibaba - Tencent: Πώς κινδυνεύουν να μπουν στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ - Η διαδρομή των κινεζικών κολοσσών

Alibaba: Πώς αξιολογούν την πρόθεση Τραμπ κορυφαίοι οικονομολόγοι - Ποιος είναι ο όμιλος Alibaba: Το παραμύθι με τίτλο «Ο Αλή Μπαμπά και οι σαράντα κλέφτες»

alibaba
Alibaba και Tencent, δυο από τις πολυτιμότερες εταιρείες της Ασίας, που συνδυαστικά αξίζουν 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκονται μια «ανάσα» πριν να φιγουράρουν τα ονόματά τους στη «μαύρη λίστα» του υπουργείου Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σύμφωνα με όσα εξετάζει η απερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ, με κύριο ισχυρισμό ότι αποτελούν ιδιοκτησία του κινεζικού στρατού ή έστω ελέγχονται από αυτόν. 
 
 Στελέχη του υπουργείου, που επιβλέπουν τη λίστα, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τα σχέδια, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, ενώ συζητούν την προσθήκη και άλλων κινεζικών εταιρειών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ωστόσο, κορυφαίοι αναλυτές προβληματίζονται με τις ενέργειες Τραμπ, καθώς δυσκολεύονται να ανιχνεύσουν το θετικό πρόσημο στο ενδεχόμενο υλοποίησης του πλάνου. Για μια κάκιστη επιλογή κάνει λόγο, ο οικονομικός αναλυτής του Τορόντο, Thomas Caldwell. 

Λίγες μόνο ημέρες πριν εγκαταλείψει το οβάλ γραφείο, αρνούμενος την ήττα του από τον Τζο Μπάιντενόλος ο πλανήτης παρακολούθησε τις πρωτοφανείς εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο αμερικανικό Καπιτώλιο, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ. Ο «αμερικανός Μίδας», Ντόναλντ Τραμπ, όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters,  στοχοποιεί δύο κινεζικούς κολοσσούς, προχωρώντας σε ένα άκρως ριψοκίνδυνο βήμα, απογειώνοντας την σκληρή του πολιτική ενάντια στο Πεκίνο. 

Κλείσιμο
Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης NYSE  δε, θα διαγράψει από το ταμπλό τρεις κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Θα αφαιρέσει τις μετοχές που τελούν υπό διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ, της China Telecom, της China Mobile και της China Unicom από το Big Board, για να συμμορφωθεί με εκτελεστική εντολή που υπέγραψε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
alibabba_usa


Σημειώνεται επιπλέον, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα δίνοντας εντολή να απαγορευθεί η χρήση ή οι συναλλαγές με οκτώ συνολικά κινέζικες τεχνολογικές εφαρμογές.  

Η εκτελεστική εντολή για απαγόρευση χρήσης ή χρηματοοικονομικών συναλλαγών συμπεριλαμβάνει την Alipay, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα πληρωμής στον κόσμο με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, καθώς και με τις CamScanner, SHAREit, WPS Office, VMate, Tencent QQ, WeChat Pay και QQ Wallet.
reuters_alibaba


Υπενθυμίζεται ότι η  μετοχή της Alibaba στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ συνεχίζει να σημειώνει πτώση, αυξάνοντας τις απώλειες για την εταιρεία. Η μετοχή της εταιρείας είχε καταγράψει «βουτιά» 8% πριν από δύο εβδομάδες, έπειτα  από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές θα διερευνούσαν την εταιρεία για ύποπτη μονοπωλιακή συμπεριφορά.

Ο Τζακ Μα, συνιδρυτής της Alibaba και της Ant, έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια θέα, εδώ και δύο μήνες, συγκεκριμένα από τα τέλη Οκτωβρίου.
jack-ma


Ποιος είναι ο όμιλος Alibaba: Το παραμύθι με τίτλο «Ο Αλή Μπαμπά και οι σαράντα κλέφτες»  

Η Alibaba Group Holding Limited, επίσης γνωστή ως Alibaba Group, είναι κινεζική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το εμπόριο, το διαδίκτυο και την τεχνολογία. Ιδρύθηκε στις 4 Απριλίου 1999 στο Χανγκτσόου του Τσετσιάνγκ από τον Μα Γιουν, πιο γνωστός ως Τζακ Μα.

Ο όμιλος Alibaba έχει έδρα στην Κίνα και εξειδικεύεται στο e-commerce, το Internet και την τεχνολογία. Εκεί ανήκουν η μεγαλύτερη μεγαλύτερη business-to-business  εταιρεία του πλανήτη που είναι το Αlibaba.com, η μεγαλύτερη C2C (customer-to-costumer) εταιρία που είναι το Taobao και η μεγαλύτερη business-to-consumer (B2C) εταιρeία που είναι το Tmall.

28/6 του 1999. Ο Τζακ Μα μαζί με  18 φίλους αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι που δεν υπήρχε. «Μια μέρα ήμουν σε ένα coffee shop του Σαν Φρανσίσκο και σκεφτόμουν πως το Alibaba είναι καλό όνομα. Όταν ήλθε η σερβιτόρα για να παραγγείλω, τη ρώτησα αν ήξερε ποιος είναι ο Αλή Μπαμπά. Μου απάντησε 'ναι'. Της ζήτησα να μου πει τι ήξερε για εκείνον. Μου είπε 'σουμάμι άνοιξε'. Ήταν η στιγμή που αποφάσισα για το όνομα» εξιστορεί.

Στον αντίποδα, η Tencent Holdings Ltd, επίσης γνωστή ως Tencent είναι κινεζική πολυεθνική τεχνολογία πολυεθνική εταιρεία συμμετοχών. Ιδρύθηκε το 1998. Οι θυγατρικές της δραστηριοποιούνται σε διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα οι οποίες σχετίζονται με το διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ψυχαγωγίας, της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών. Η εταιρεία εδρεύει σε ένα δίδυμο ουρανοξύστη- εκ των οποίων ο ένας είναι 248 και ο άλλος 194 μέτρων- τους Παραθαλάσσιους Πύργους Tencent στην επαρχία Νανσάν του Σεντσέν, μιας μεγάλης πόλης κοντά στην Κουανγκτσόου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρτίνς: «Μεταγραφή, αν υπάρξει αποχώρηση - Θα μας βοηθήσει ο Ρέαμπτσιουκ»

Λιμενικό: «Παρενοχλήθηκε περιπολικό σκάφος μας στα Ίμια»

Νέα παραίτηση στην κυβέρνηση Τραμπ - Αποχώρησε ο ειδικός απεσταλμένος στη Βόρεια Ιρλανδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης