Σκυλακάκης: Τι θα γίνει με το 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής - Οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν

Σκυλακάκης: Τι θα γίνει με το 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής - Οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν

skylakakis-410
Για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για τη νέα χρονιά, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Σκυλακάκης σχολίασε τα σενάρια να μην ζητηθεί πίσω το 50% των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, κάτι που αποκάλυψε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Το πώς θα χειριστούμε αυτό το θέμα είναι νωρίς για να το πούμε», είπε, συμπληρώνοντας πάντως πως «θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη εξατομίκευση σε αυτήν την υπόθεση. Δηλαδή θα έχουμε με πολύ πιο προσεκτικό τρόπο την εικόνα των επιχειρήσεων πριν αποφασίσουμε ποιες και πώς θα βοηθήσουμε με αυτό το εργαλείο».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ορίζοντας της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων είναι ο ορίζοντας της πανδημίας.

«Όσο υπάρχουν περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να έχουμε μέτρα στήριξης όσων πλήττονται» είπε, συμπληρώνοντας πως όταν θα τελειώσει η πανδημία τα μέτρα της εξόδου θα είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της.

Οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν θα στηριχθούν, συνέχισε ο κ. Σκυλακάκης, και για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν πολλά διαφορετικά εργαλεία ένα εκ των οποίων θα είναι και οι ρυθμίσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει θα διευκολυνθεί.

Για το αν μπορεί να δούμε διαγραφή οφειλών, απάντησε «θα επιδιώξουμε να δούμε πότε δημιουργήθηκαν οι υποχρεώσεις» και υπογράμμισε ότι θα χρησιμοποιηθεί και αυτό το εργαλείο, το οποίο θα είναι στοχευμένο. Τέλος ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι η σημερινή μέρα είναι συμβολικής ελπίδας και δήλωσε πως θα κάνει το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά του.

Ειδήσεις σήμερα

Άννα Βίσση - Δέσποινα Βανδή: «Φωτιά» στο Σαββατόβραδο και... ανακωχή με ένα φιλί στο στόμα - Βίντεο

Τραγωδία στην Ευρυτανία: «Πυροβόλησα και μετά δεν μου απαντούσε στον ασύρματο!»

Κορωνοϊός: «Ώρα ελπίδας» για το τέλος της COVID-19 - Οι πρώτοι εμβολιασμοί σήμερα στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης