Πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ με πολλαπλά οφέλη!

Πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ με πολλαπλά οφέλη!

Εξασφαλίστε έναν οικολογικό και ταυτόχρονα οικονομικό τρόπο ζωής, αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σπίτι σας με προνομιακή χρηματοδότηση από την Alpha Bank.

1_EKO_2a
Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» είναι το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονόμησης κατοικιών, που αποτελεί το διάδοχο σχήμα των προγραμμάτων «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Ο σχεδιασμός του Προγράμματος λαμβάνει υπόψη την ολοκληρωμένη προσέγγιση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτηριακό τομέα και έχει ως στόχο:

• Τη μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων και των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
• Την εξοικονόμηση κόστους για τους πολίτες, τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης και άνεσης καθώς και, της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών κατά τη χρήση των κτηρίων αυτών.
• Την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Το Πρόγραμμα συνίσταται στην παροχή κινήτρων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας στον οικιακό κτηριακό τομέα, με στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών και της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων, στο πλαίσιο της μετάβασης σε ένα «Έξυπνο Σπίτι».

Το όφελος που έχουμε με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εργασίες για ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονόμηση με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, για συστήματα αυτοματισμού και υποδομές για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε κύρια κατοικία ή σε πολυκατοικία. Το πρόγραμμα επιχορηγεί έως και 85% του κόστους των εργασιών (έως 95% υπό προϋποθέσεις). Για το υπόλοιπο ποσό που χρειαζόμαστε, μπορούμε, προαιρετικά, να πάρουμε δάνειο με 100% επιδότηση τόκων.

Το όφελος είναι διπλό γιατί από τη μια υπάρχει εξοικονόμηση και αναβάθμιση του σπιτιού σε ένα λιγότερο ενεργοβόρο περιβάλλον, από την άλλη το σπίτι αποκτά και μεγαλύτερη εμπορική αξία, κάτι εξίσου σημαντικό για τον ιδιοκτήτη.

1_EKO_1


Η Alpha Bank εgreenει!
Κλείσιμο
Η Alpha Bank στηρίζει το περιβάλλον και εgreenει την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». Το πρόγραμμα παρέχεται απ’ όλες τις τράπεζες, με την Alpha Bank να συμμετέχει στην ενέργεια, δίνοντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης από 4 έως 6 έτη, με τα έξοδα εξέτασης αιτήματος να είναι ΔΩΡΕΑΝ, με άτοκη χρηματοδότηση και δυνατότητα προκαταβολής 70% του ποσού του δανείου πριν την ολοκλήρωση των εργασιών. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει μια σειρά εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού του, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Σημαντικές παροχές
Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί τη λήψη δανείου, είναι σημαντικό να επιλέξει την Alpha Bank για τη χρηματοδότησή του διότι για κάθε δάνειο που εκταμιεύεται, ο πελάτης κερδίζει 35.000 Bonus Πόντους στην κάρτα του Alpha Bank Bonus, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει σε συνεργάτες του Προγράμματος, όπως για παράδειγμα σε Κωτσόβολο και ΙΚΕΑ κ.α., για είδη εξοπλισμού για το σπίτι.

Επιπλέον η Alpha Bank, σε συνεργασία με την εταιρία ΖΕΒ (Zero Energy Building), παρέχει μια έξτρα δυνατότητα, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους στην Περιφέρεια Αττικής μια δωρεάν αρχική μελέτη-αξιολόγηση του χώρου, εφόσον φυσικά αυτός το επιθυμεί.
Περισσότερες πληροφορίες στο https://exoikonomisi.zeb.gr .

Info
-Γραμμή Υποστήριξης Προγράμματος 211 10 97000
-Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα έχει ανοίξει από 11.12.2020 ανά περιφέρεια. (δείτε εδώ τον ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης