Εφορία: Οι τρεις ευνοϊκές αλλαγές για τους μισθούς και τις συντάξεις το 2021

Εφορία: Οι τρεις ευνοϊκές αλλαγές για τους μισθούς και τις συντάξεις το 2021

Λιγότερος φόρος από τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, αλλά και ευνοϊκότερη μεταχείριση για τις παροχές σε είδος

eforia-mistoi-syntaxeiw
Τρεις σημαντικές αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις φέρνει το νέο έτος.

Η φορολογική κλίμακα με την οποία οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα υπολογίσουν τα ποσά των φόρων που αναλογούν στα εισοδήματα αυτά, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, που θα υποβάλουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι το 2021 θα είναι ευνοϊκότερη, καθώς θα έχει φορολογικούς συντελεστές μειωμένους.

Επιπλέον, από το νέο έτος οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με φορολογητέα ποσά μηνιαίων αποδοχών άνω των 857 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μικτά (ακαθάριστα) ποσά μισθών άνω των 1.000 ευρώ, θα δουν τις μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις τους να μειώνονται λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία προβλέπεται να ισχύσει προσωρινά γι’ αυτούς επί των αποδοχών του 2021.

Επίσης όσοι μισθωτοί εργαζόμενοι έλαβαν φέτος πέραν των χρηματικών αποδοχών και παροχές σε είδος, οι οποίες θεωρούνται φορολογητέες αποδοχές, θα δουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις τους επί των παροχών αυτών να μειώνονται αισθητά.

Στην κλίμακα υπολογισμού του φόρου για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, ισχύει μείωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή  από 22% στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος καθώς και μείωση των άλλων συντελεστών που ισχύουν για μεγαλύτερα εισοδήματα.

Δείτε αναλυτικούς πίνακες με τις μειώσεις φόρου ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση ΕΔΩ

Καταργείται προσωρινά η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ από μισθούς.

Κλείσιμο
Μειώνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τις παροχές σε είδος που λαμβάνουν χιλιάδες μισθωτοί εργαζόμενοι (αξία εταιρικών αυτοκινήτων, προκαταβολές μισθών, αφορολόγητο όριο παροχών, παροχές καρτών απεριορίστων διαδρομών, παροχές δωρεάν μετοχών κ.λπ.)

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης