ΒΙΑΝΕΞ: Σε ρυθμό ανάπτυξης παρά τις προκλήσεις

ΒΙΑΝΕΞ: Σε ρυθμό ανάπτυξης παρά τις προκλήσεις

Ενίσχυση μεγεθών για τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ εντός του 2019 και σημαντική προσφορά στην κοινωνία κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας

1_AdmOffices

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., αποτελεί την κορυφαία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Παύλο Γιαννακόπουλο, και δραστηριοποιείται στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας από το 1924. Με ένα ευρύ επιχειρηματικό πεδίο, που περιλαμβάνει παραγωγή, εμπορία, εξαγωγή και διανομή φαρμακευτικών σκευασμάτων σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες, η ΒΙΑΝΕΞ αποτελεί πρότυπο επιχειρηματικής αντίληψης και δημιουργικής προσφοράς, έχοντας πάντα συναίσθηση της ευθύνης για την προσφορά της στον τομέα της Υγείας.
Με μία παράδοση για περισσότερα από 95 χρόνια, η ΒΙΑΝΕΞ κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική, αλλά και τη διεθνή αγορά. Το όραμα της εταιρείας και του κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλου, Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου, είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται και να διευρύνει την παρουσία και την τεχνογνωσία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

1_ΒΙΑΝΕΞ_Σταθερη_αναπτυξιακη_πορεια_την_τελευταια_δεκαετια_11_11_2020_2
Κλείσιμο


Σταθερή ανοδική πορεία την τελευταία δεκαετία
 Εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο παραγωγής, η ΒΙΑΝΕΞ έχει σταθερά ανοδική πορεία κατά την τελευταία δεκαετία σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της με το σύνολο των ενοποιημένων πωλήσεων για το 2019 να φτάνει στο ύψος των 301,3 εκατ. Ευρώ. Η ΒΙΑΝΕΞ σημείωσε αύξηση 8,8% σε σχέση με το 2018 και διψήφια αύξηση στη διετία 2017-2018 της τάξης του 19,4%. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί ευρέα επενδυτικά προγράμματα με στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις διεθνούς προσανατολισμού.
Σε μια καθ’ όλα δύσκολη χρονιά, με πρωτοφανείς προκλήσεις για όλους τους τομείς εξαιτίας της πανδημίας, η ΒΙΑΝΕΞ αποδεικνύει τις γερές της βάσεις. Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρά τις συνεχείς προκλήσεις της εποχής, η ΒΙΑΝΕΞ έχει διατηρήσει σταθερά τα μερίδια της αγοράς της τα τελευταία χρόνια. Με συνεχείς επενδύσεις και στρατηγικές επιχειρησιακές κινήσεις, η εταιρεία μας συνέχιζε να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης και το 2020, παρουσιάζοντας υγιή επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της».


Υγιής επιχειρηματικότητα, βιωσιμότητα και διεθνής προσανατολισμός
 Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας διευρύνεται συνεχώς με την προσθήκη νέων συνεργασιών και σκευασμάτων, δίνοντας ώθηση στην εταιρεία. Σημαντικοί διεθνείς φαρμακευτικοί οίκοι, όπως οι φαρμακευτικές εταιρείες JANSSEN και MSD με μακροχρόνια συνεργασία, αποδεικνύουν διαρκώς τη διαχρονική εμπιστοσύνη τους, τόσο στη ΒΙΑΝΕΞ, όσο και στη ΒΙΑΝ, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, για την παραγωγή, την αντιπροσώπευση και τη εμπορία των προϊόντων τους.
Χρονιά σταθμός για τον ‘Ομιλο ΒΙΑΝΕΞ αποτελεί το 2019, όπου η εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία ΦΑΡΜΑΝΕΛ Α.Ε. με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωσή της στην αγορά των γενοσήμων προϊόντων.
Σταθερή επιδίωξη της εταιρείας αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της διαρκούς ποιοτικής βελτίωσης των παραγόμενων προϊόντων και η συνέχιση της σταθερής αλλά δυναμικής παρουσίας της τόσο στην ελληνική, όσο και την διεθνή αγορά, με όραμα να κατορθώσει να γίνει σημαντικός παραγωγός φαρμακευτικών προϊόντων και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Έτσι, ο τομέας των εξαγωγών, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας δραστηριότητα, κατέχει το 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας για το 2019 και πλέον έχει παρουσία με εγκεκριμένα σε κυκλοφορία προϊόντα σε 56 χώρες ανά τον κόσμο. Ενδεικτικό της ισχυρής εξαγωγικής της δυναμικής είναι η ραγδαία ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας: το 2010 οι εξαγωγές της εταιρείας ανήλθαν σε 18,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 ανήλθαν σε 51,2 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 173%.


1_Dimitris-Giannakopoulos1_HR
Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ


Έμπρακτη συνεισφορά στην απασχόληση στην Ελλάδα
Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό της, ανεξαρτήτως της οικονομικής συγκυρίας, στηρίζοντας τις θέσεις εργασίας στη χώρα μας και συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Να θυμίσουμε ότι κατά τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια των μνημονίων διασφάλισε τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας χωρίς οικονομικές απώλειες για τους εργαζομένους της.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνολικές προσλήψεις της εταιρείας την τελευταία δεκαετία αντιστοιχούν σε 727 θέσεις εργασίας, ενώ ο μέσος όρος προσλήψεων ανά έτος ανέρχεται σε 66 εργαζομένους. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 1.242 εργαζόμενους, έχοντας σημειώσει μια αύξηση προσωπικού της τάξεως του 21% μέσα στην τελευταία δεκαετία. Η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές σε επίπεδο εταιρικής εσωτερικής διακυβέρνησης, με τις σχετικές διαδικασίες να διέπουν πάντα η αξιοκρατία και η διαφάνεια, ενώ το 57% των εργαζομένων αποτελείται από άνδρες, και το 43% από γυναίκες.

1_labVIANEX_PHOTOS_30


Ενεργός Σύμμαχος στην Ελληνική Κοινωνία
Με υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία, η ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει την Ελληνική κοινωνία σταθερά και συστηματικά. Είναι για τον Όμιλο άλλωστε δέσμευση και καθήκον. Η εταιρεία βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας και όσων χρειάζονται στήριξη, εφαρμόζοντας ποικίλα προγράμματα, ενέργειες και κοινωφελείς δράσεις με ευρύ θετικό αποτύπωμα.
Με το ξέσπασμα της πανδημίας, η ΒΙΑΝΕΞ βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην κοινωνία, με τη διάθεση υγειονομικού εξοπλισμού και φαρμακευτικών προμηθειών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Επιπρόσθετα, διασφάλισε την υγεία των εργαζομένων της και την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς μία ιδιαίτερη εποχή με αυξημένες ανάγκες. Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, η ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει να παραμένει ενεργά στο πλευρό της Πολιτείας και των επαγγελματιών υγείας, στηρίζοντας έμπρακτα φορείς και δομές.
Έτσι, με πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, η εταιρεία προχώρησε σε αποστολή τροφίμων για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, αλλά και σε δωρεά ενός μόνιτορ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – ΑΧΕΠΑ. Πολύ σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η ΒΙΑΝΕΞ και ο κ. Γιαννακόπουλος πρωτοστάτησαν για τη στήριξη των κατοίκων του Καστελόριζου, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητές του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, ενισχύοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό, και προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά στην τοπική κοινωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης