Σκυλακάκης: «Καλύτερα από τον στόχο τα έσοδα Νοεμβρίου»

Σκυλακάκης: «Καλύτερα από τον στόχο τα έσοδα Νοεμβρίου»

Πρωτογενές έλλειμμα 13,8 δισ. στο 11μηνο - Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 47,129 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 855 εκατ. ευρώ ή 1,8% έναντι του στόχου

skylakakis_2
Καλύτερα από το αναμενόμενο κινήθηκε τον Νοέμβριο ο κρατικός προϋπολογισμός. Ειδικά το γεγονός ότι «τα έσοδα από φόρους για το μήνα Νοέμβριο είναι αυξημένα κατά 521 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021, διευκολύνει ταμειακά τα δημόσια έσοδα» σχολιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «το πλήγμα που αναμένουμε από το lockdown και την παράτασή του θα εμφανιστεί με χρονική υστέρηση και θα επηρεάσει κυρίως τα έσοδα του Δεκεμβρίου και των επόμενων μηνών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 18,313 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 19,837 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 και πλεονάσματος 1,922 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 13,808 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 15,292 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 6.945 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Ομογενείς επιχειρηματίες στους New York Times: «Οι ΗΠΑ να σταματήσουν την Τουρκία»

Έρχονται τα 18 αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία

Ρεβεγιόν με room service για όσους διαμένουν στα ξενοδοχεία - Ποιες ημέρες αναστέλλεται η λειτουργία εστιατορίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης