Πατέλης: Σε μία εβδομάδα η δημοπρασία για τα 5G

Πατέλης: Σε μία εβδομάδα η δημοπρασία για τα 5G

Πέντε μεταρρυθμίσεις-τομές παρουσίασε στο συνέδιο του Economist ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού

patelis-new
Σημαντικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο ελληνικό σχέδιο για την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης παρουσίασε συνποπτικά ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

- Το μεγαλύτερο σχέδιο αναδάσωσης και προστασίας της βιοποικιλότητας που έχει καταρτιστεί ποτέ για την Ελλάδα, το οποίο προβλέπει την φύτευση 30 εκατομμυρίων δέντρων σε 500.000 στρέμματα.Ακόμα, προβλέπεται η δημιουργία ενός μόνιμου εθνικού παρατηρητηρίου της χλωρίδας και πανίδας.

- Την μέσα στην επόμενη εβδομάδα δημοπρασία για τις συχνότητες 5G, μια μεταρρύθμιση που αναμένεται να συμβάλει στην αλλαγή του ψηφιακού προφίλ της χώρας

- Εκτεταμένο πρόγραμμα κατάρτισης - τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, για την καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία, την ηλικία ή άλλα χαρακτηριστικά των εργαζομένων.

- Tην ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ ώστε να γίνεται σε πραγματικό χρόνο η μεταφορά των πληροφοριών για τις αποδείξεις που κόβουν οι επιχειρήσεις.

- Tο σχέδιο για την βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία ή με προβλήματα κινητικότητας σε πολιτιστικούς χώρους.

Θετικά μίλησε για το πρώτο Σχέδιο Ανάκαμψης που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Κομισιόν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της διεύθυνση Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο. Όπως τόνισε η Ελλάδα έχει υποβάλλει ένα καλό και ολοκληρωμένο Σχέδιο εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα επιτύχει το συγκεκριμένο πλάνο. Παράλληλα, σημείωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα είναι η υλοποίηση των όσων θα περιληφθούν σε αυτό καθώς αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για το δημόσιο τομέα ενώ ειδική μνεία έκανε και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης χαρακτηρίζοντας τους στόχους φιλόδοξους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στέλιος Πέτσας: Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων

Να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες, λένε οι Βρετανοί

«Ράπισμα» των ΗΠΑ στην Τουρκία: Πέρασε το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις για τους S-400 – Απειλή για βέτο από Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης