Εώς τις 31 Δεκεμβρίου μπορούν να επεκταθούν οι αναστολές συμβάσεων- Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Εώς τις 31 Δεκεμβρίου μπορούν να επεκταθούν οι αναστολές συμβάσεων- Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Τι ισχύει για τις αναστολές και τις αποζημιώσεις τον μήνα Δεκέμβριο - Τι προβλέπεται για τους εργοδότες ιδιωτικού τομέα που πλήττονται

grafeio_ergaz
Εως τριάντα (30) ημέρες κατ’ ανώτατο όριο και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020 μπορεί να επεκταθεί -καθώς το lockdown συνεχίζεται- το μέτρο των αναστολών συμβάσεων που καλύπτονται με την ειδική αποζημίωση για το μήνα Δεκέμβριο 2020.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε οι επιχειρήσεις δύνανται να θέσουν σε αναστολή σύμβασης για πρώτη φορά η εκ νέου τους εργαζόμενους ( το σύνολο ή μέρος τους) που έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου. Οι επιχειρήσεις που έχουν βάλει προσωρινά λουκέτο με κρατική εντολή θέτουν υποχρεωτικά το προσωπικό τους σε αναστολή σύμβασης. Σε αναστολή μπορούν να τεθούν επίσης οι εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καθώς και όσοι προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος των 100.000 θέσεων εργασίας.

Η ειδική αποζημίωση για τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή τον μήνα Δεκέμβριο επιστρέφει στο ποσό βάσης των 534 ευρώ και στα 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής. Υπενθυμίζουμε ότι η αποζημίωση για το μήνα Νοέμβριο υπολογίζεται με βάση τα 800 ευρώ.

Ετσι, ένας εργαζόμενος που θα τεθεί σε αναστολή από 1-20 Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβει για τον Δεκέμβριο ποσό ειδικής αποζημίωσης 356 ευρώ.

Κλείσιμο
Αν ο ίδιος εργαζόμενος είναι σε αναστολή από 7 έως 30 Νοεμβρίου θα λάβει για τον Νοέμβριο 640 ευρώ. Σύνολο 996 ευρώ.

Και αυτό το μήνα ισχύει η ρήτρα μη απόλυσης για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή.

Στο μεταξύ μεθαύριο Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η προθεσμία δηλώσεων αναστολής σύμβασης για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έμειναν ανοικτές στο lockdown του Νοεμβρίου αλλά είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ. Για τον Νοέμβριο ισχύει η διευρυμένη λίστα πληττόμενων ΚΑΔ του περασμένου Απριλίου, που περιλαμβάνει 552 διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας. Ο εργοδότης μπορεί να δηλώσει σε αναστολή σύμβασης εργασίας μέρος ή ακόμη και το σύνολο των εργαζομένων του για συγκεκριμένη χρονική περίοδο εντός του Νοεμβρίου, ανάλογα με τα τοπικά, κλαδικά και το εθνικό lockdown.

Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται και η δεύτερη ευκαιρία δηλώσεων αναστολής σύμβασης που δόθηκε σε επιχειρηματίες κλειστούς με κρατική εντολή τον Νοέμβριο, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Αρχική δήλωση αναστολής επιτρέπεται μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση εγκαίρως (έως 24 Νοεμβρίου). Μέχρι την Δευτέρα συνεχίζονται και οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής σύμβασης για τον μήνα Νοέμβριο από κλειστές επιχειρήσεις, μόνο για αύξηση του διαστήματος αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως αν ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να προβεί σε δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί να τροποποιήσει μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Δήλωση δεν απαιτείται από τον εργαζόμενο ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας του σε αναστολή.

Αναλυτικά , σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ το μήνα Δεκέμβριο θα ισχύσουν τα εξής για τις αναστολές των συμβάσεων.

Επιχειρήσεις – Εργοδότες που υποχρεωτικά θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους

1. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα σε όλη την Επικράτεια που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει κρατικής εντολής για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εντολή αυτή, θέτουν υποχρεωτικά σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου 2020 ή παρατείνουν υποχρεωτικά την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους, που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή, για τον μήνα Δεκέμβριο.

2. Οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση α΄ φάσεως για την ένταξη εργαζομένων τους στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, για τον μήνα Δεκέμβριο, τίθενται υποχρεωτικά σε αναστολή για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εντολή αυτή και συνεπώς οι επιχειρήσεις – εργοδότες οφείλουν προηγουμένως να προβούν σε τροποποίηση/ορθή επανάληψη της ανωτέρω Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης.

3α. Οι συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εργαζομένων σε επιχειρήσεις - εργοδότες οι οποίες συμβάσεις λήγουν μετά την ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων – εργοδοτών με εντολή δημόσιας αρχής, τίθενται υποχρεωτικά σε αναστολή. Μετά το πέρας του διαστήματος της αναστολής, οι συμβάσεις εργασίας συνεχίζονται για τον συμφωνηθέντα χρόνο που υπολείπεται. Η υποχρέωση αυτή δεν υφίσταται όταν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσής της, όπως σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που από τη μορφή ή το είδος ή τη δραστηριότητά τους έχουν συγκεκριμένο χρόνο λειτουργίας.

β. Οι συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες της οι οποίοι επιδοτούνται από το «Ανοικτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας» τίθενται υποχρεωτικά σε αναστολή.

4α. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες για τις περιπτώσεις εξαιρέσιμων δραστηριοτήτων από την απαγόρευση λειτουργίας τους, βάσει ΚΑΔ, δύνανται να θέτουν εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους δεν έχουν τεθεί σε αναστολή, σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας, όταν αυτή δύναται να παρασχεθεί με αυτόν τον τρόπο, υποβάλλοντας μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα, το «ΕΝΤΥΠΟ 4.1 ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 2 ΤΗΣ Π.Ν.Π. (Α΄ 55/11.03.20)» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

β. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες δύνανται να προσλαμβάνουν εργαζομένους κάνοντας χρήση του προγράμματος «Ανοικτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας», μόνο για τις περιπτώσεις εξαιρέσιμων δραστηριοτήτων από την απαγόρευση λειτουργίας τους, βάσει ΚΑΔ.

γ. Οι επιχειρήσεις –εργοδότες της για τις εξαιρέσιμες δραστηριότητες από την απαγόρευση λειτουργίας τους, βάσει ΚΑΔ, δύνανται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, είτε ως επιχειρήσεις των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, είτε ως πληττόμενες.

5. Οι επιχειρήσεις - εργοδότες δύνανται να προβαίνουν σε προσωρινή ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για κάλυψη έκτακτων, πρόσκαιρων, κατεπειγουσών και ανελαστικών αναγκών.

6. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις των εργαζομένων τους τελούν σε αναστολή, και σε κάθε περίπτωση μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία σύμβασης εργασίας και σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη.

Αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται για τον μήνα Δεκέμβριο 2020

1. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται, βάσει ΚΑΔ δύνανται κατά τον μήνα Δεκέμβριο κατ΄ ανώτατο χρονικό διάστημα έως τριάντα (30) ημέρες και πάντως όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020:

α. να θέτουν σε αναστολή ή να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που αφορούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ή και

β. να θέτουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, που έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου 2020.

2. Οι ανωτέρω επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να εφαρμόζουν το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας σταδιακά και για διαφορετικό αριθμό εργαζομένων, μέχρι και του ποσοστού 100% αυτών, ανά υπεύθυνη δήλωση της επιχείρησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

3. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες της που κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους σε ποσοστό 100% αυτών, δύνανται να θέτουν σε αναστολή και τις συμβάσεις εργασίας επιδοτούμενων εργαζομένων του προγράμματος «Ανοικτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας»

4. Οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες της παρ. 1 του παρόντος άρθρου που έχουν υποβάλει Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση α΄ φάσεως για την ένταξη εργαζομένων τους στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τον μήνα Δεκέμβριο, δύνανται να τεθούν σε αναστολή και οι επιχειρήσεις – εργοδότες οφείλουν προηγουμένως να προβούν σε τροποποίηση/ορθή επανάληψη της ανωτέρω Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης.

Ακυρότητα καταγγελίας συμβάσεων εργασίας- Ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας - Συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου - Ανάκληση αναστολών συμβάσεων εργασίας

1. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος κεφαλαίου, για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις των εργαζομένων τους τελούν σε αναστολή, και σε κάθε περίπτωση μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία σύμβασης εργασίας και σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη.

2. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος κεφαλαίου που κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, για τον μήνα Δεκέμβριο, υποχρεούνται μετά το πέρας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας και με το ίδιο είδος σύμβασης εργασίας, για χρονικό διάστημα ίσο με το χρονικό διάστημα της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων αυτών. Για τον υπολογισμό του ισόχρονου διαστήματος, σε περίπτωση που οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τίθενται σε αναστολή σε διαφορετικής διάρκειας χρονικά διαστήματα, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό διάστημα που οι επιχειρήσεις –εργοδότες έκαναν χρήση του μέτρου της αναστολής.

Η υποχρέωση αυτή δεν υφίσταται όταν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσής της, όπως σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που από τη μορφή, το είδος ή τη δραστηριότητά τους έχουν συγκεκριμένο χρόνο λειτουργίας.
Στην έννοια του ιδίου αριθμού θέσεων εργασίας δεν συμπεριλαμβάνονται οι αποχωρούντες οικειοθελώς από την εργασία τους, οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου καθώς και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου των οποίων η σύμβαση εργασίας τους λήγει κατά τη διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος.

3. Η αναστολή συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εργαζομένων σε επιχειρήσεις - εργοδότες της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος κεφαλαίου, που είχαν τεθεί σε αναστολή στο παρελθόν, δύναται να παραταθεί κατ’ ανώτατο όριο έως τριάντα (30) ημέρες και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020. Επίσης, δύνανται να τεθούν για πρώτη φορά ή εκ νέου σε αναστολή συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εργαζομένων που έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου 2020.

Σε κάθε περίπτωση μετά το πέρας του διαστήματος της αναστολής ή της παράτασης της αναστολής, οι ανωτέρω συμβάσεις εργασίας συνεχίζονται για τον συμφωνηθέντα χρόνο που υπολείπεται. Η υποχρέωση αυτή δεν υφίσταται όταν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσής της, όπως σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που από τη μορφή, το είδος ή τη δραστηριότητά τους έχουν συγκεκριμένο χρόνο λειτουργίας.

4. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που πλήττονται, βάσει ΚΑΔ, που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τα σχετικά παραρτήματα της παρούσας, και έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, δύνανται να προβαίνουν σε ανάκληση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων αυτών. Μπορούν επίσης να θέτουν εκ νέου σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους ανεξάρτητα από το αν έχει ανακληθεί η αναστολή τους. Σε κάθε περίπτωση τα ανωτέρω ισχύουν έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

5. Οι επιχειρήσεις - εργοδότες της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος κεφαλαίου:

α. δύνανται να κάνουν χρήση του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» του άρθρου 31 του ν. 4690/2020 (Α΄ 104), όπως ισχύει, για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δεν τελούν σε αναστολή,

β. υποχρεούνται, για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους δεν έχουν τεθεί σε αναστολή, να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αριθμ. οικ. 44921/1377/2.11.2020 (Β΄ 4830) κοινή υπουργική απόφαση.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού

1. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – εργοδότες των κεφαλαίων Α και Β της παρούσας, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του δέκατου τρίτου άρθρου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 64), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό των πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (534,00 €) που αντιστοιχεί σε τριάντα (30) ημέρες.

2. Η αποζημίωση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

3. Η δαπάνη για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, κατ’ αναλογία του χρονικού διαστήματος αναστολής, καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαδικασία λήψης αποζημίωσης ειδικού σκοπού

1. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες των κεφαλαίων A και Β της παρούσας, προβαίνουν είτε σε αρχική δήλωση των εργαζομένων τους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή για πρώτη φορά, είτε σε εκ νέου δήλωση των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται ξανά σε αναστολή, είτε βεβαιώνουν ότι παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

2. Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά κατά τον μήνα Δεκέμβριο, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr), μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους.

Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου.

Για την περίπτωση των εργαζομένων, των οποίων κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2020 παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους ή των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται εκ νέου σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

3. Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις - εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν αμελλητί την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ειδήσεις σήμερα

Από την εργασία στο σπίτι η «αλυσίδα» μετάδοσης - Ποιες είναι οι έξι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Lockdown - Βήμα - βήμα προς τα Χριστούγεννα: Πότε αρχίζουν οι γιορτινές αγορές

Γκέι πάρτι στις Βρυξέλλες: Πέρασαν τους αστυνομικούς για... strippers και ξεγυμνώθηκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης