LIVE

Κορωνοϊός

Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας - Ελαστικό ωράριο, ποινική δίωξη συνδικαλιστών και άδεια πατρότητας

ergasia_1

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά 

Με επίκεντρο το ελαστικό ωράριο, το σχέδιο νόμου με τις σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας που παρουσιάστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση στα μέσα Νοεμβρίου.

Η λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απασχολούν τους εργαζόμενους έως 10 ώρες την ημέρα κατά μέγιστο χωρίς πρόσθετη αμοιβή κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Οι επιπλέον ώρες θα «επιστρέφονται» στους εργαζόμενους εντός του ίδιου 6μήνου με τη μορφή μειωμένου ωραρίου ή ρεπό ή ημερών άδειας.

Το πράσινο φως για τους συμψηφισμούς των ωρών υπερεργασίας ή υπερωρίας με μείωση εργάσιμου χρόνου σε άλλη χρονική στιγμή εντός 6μήνου θα μπορεί να δίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, μετά από προσφυγή του εργοδότη, αν δεν είναι εφικτό να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση. Το ΑΣΕ θα εξετάζει τις προϋποθέσεις και θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει την αίτηση.

Προβλέπεται επίσης η αύξηση του πλαφόν των επιτρεπόμενων υπερωριών η καθιέρωση ψηφιακού ωραρίου και ψηφιακής κάρτας εργασίας, ο εξορθολογισμός της χρήσης και του κόστους των υπερωριών, η οριοθέτηση της τηλεργασίας ,η μεταφορά της αρμοδιότητας της διευθέτησης των εργατικών διαφορών από το ΣΕΠΕ στον ΟΜΕΔ καθώς και η καθιέρωση άδειας πατρότητας 14 ημερών.

Παράλληλα ανοίγει «παράθυρο» για τη λειτουργία τις Κυριακές και άλλων επιχειρήσεων και εργασιών εκτός αυτών που ήδη επιτρέπεται η εργασία την Κυριακή.

Συνδικαλιστικός νόμος

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό του εργατικού δικαίου και την επίλυση προβλημάτων που διαπιστώθηκαν τα τελευταία 38 χρόνια προωθούνται αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Οι κυριότερες είναι:

Η καθιέρωση ηλεκτρονικής συνδικαλιστικής ταυτότητας προκειμένου να αποφευχθούν τα σωματεία- σφραγίδες και η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Καθίσταται προϋπόθεση για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, η απογραφή στο ήδη νομοθετημένο Γενικό Μητρώο.

Η Γ.Σ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να παρέχει πραγματική πρακτική δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικώς, ιδίως για τη λήψη απόφασης απεργίας.

Στην προειδοποίηση για απεργία θα πρέπει να αναφέρονται και τα αιτήματα και οι λόγοι που τα θεμελιώνουν.

Το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης αναγνωρίζεται μόνο στις οργανώσεις που έχουν εγγραφεί στα νομοθετημένα ψηφιακά Μητρώα εργαζομένων και εργοδοτών.

Θα προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργίας. Το προσωπικό στοιχειώδους λειτουργίας, που πρέπει να εξακολουθεί να εργάζεται σε περίπτωση απεργίας στις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους είναι κρίσιμη για το κοινωνικό σύνολο, στο δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, ορίζεται σε τουλάχιστον 40%. Η διάταξη αφορά κυρίως τις ΔΕΚΟ, την αποκομιδή σκουπιδιών και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αν εκπρόσωπος εργοδότη παραλείψει να κάνει όλα όσα πρέπει για να καθοριστεί το προσωπικό στοιχειώδους λειτουργίας θα διώκεται ποινικά.

Επίσης απαγορεύονται οι καταλήψεις χώρων και εισόδων και η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας. Η απαγόρευση αφορά κυρίως τα μπλόκα συνδικαλιστών που εμποδίζουν εργαζόμενους να εισέλθουν στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια απεργίας. Αν λάβουν χώρα αυτά τα φαινομένα, η απεργία καθίσταται παράνομη. Όσοι μετέχουν σε κατάληψη ή βιαιοπραγούν θα διώκονται ποινικά.

Ακόμη:

α) καταργείται η αναχρονιστική διάκριση αποζημιώσεων απόλυσης μεταξύ υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών

β) προστίθεται η 1η Ιανουαρίου και η 28η Οκτωβρίου στις υποχρεωτικές αργίες

γ) μετά την προειδοποίηση για απόλυση ο εργοδότης θα δικαιούται να αξιώσει να μην προσέρχεται ο εργαζόμενος στην εργασία, αλλά βεβαίως θα μισθοδοτείται.

ΟΜΕΔ

Καταργείται επίσης ο Β βαθμός διαιτησίας στον ΟΜΕΔ ( δηλαδή δε μπορεί ο εργαζόμενος να ασκήσει έφεση) και προβλέπεται ταχεία διαδικασία δικαστικού ελέγχου των προσβαλλόμενων διαιτητικών αποφάσεων. Η συμφιλίωση συλλογικών διαφορών αφαιρείται από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και ανατίθεται στον ΟΜΕΔ. Οι Μεσολαβητές – Διαιτητές του ΟΜΕΔ γίνονται αποκλειστικής απασχόλησης και πιστοποιούνται

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Με το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», καταργείται πλήθος εγγράφων. Θεσπίζεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας για την on-line παρακολούθηση του πραγματικού ωραρίου των εργαζομένων, την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας» και των απλήρωτων υπερωριών και τη διευκόλυνση της διευθέτησης του ωραρίου.

Γονικές άδειες

Αλλαγές έρχονται και στις γονικές άδειες με ενσωμάτωση σχετικής κοινοτικής οδηγίας και προβλέπεται άδεια τοκετού 14 εργάσιμων ημερών στον πατέρα, καθώς και πρόσθετη 6μηνη γονική άδεια έως ότου το παιδί γίνει 8 ετών για όλους τους πατέρες και όσες μητέρες δεν λαμβάνουν ήδη την 6μηνη παροχή προστασίας μητρότητας. Από τους 6 μήνες, οι 2 πρώτοι πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ με τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι άνευ αποδοχών. Τέλος θεσμοθετείται και η προστασία των νέων πατέρων κατά της απόλυσης, επί 2 μήνες από τον τοκετό για το 1ο παιδί, 4 για το 2ο και 6 για κάθε επόμενο.

Σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογεννακοπούλου επισημαίνει: «Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, αύξησης της ανεργίας και γενικευμένης εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει απτόητη την αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας και την επίθεση στους εργαζομένους και τα δικαιώματα τους».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη - Τα μέτρα που επιβάλλονται και ο νέος χάρτης

Εκτίμηση-σοκ: 40.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική «δείχνουν» τα λύματα!

Φάουτσι: Ακόμη και στα τέλη Δεκεμβρίου το εμβόλιο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (12)

iam

18% είπαμε είναι μπροστά ο κυριάκος;; ; ; τον ιούλιο του 2021 όταν εφαρμοστεί αυτός ο ελεεινός νόμος του βρούτση και έχουν έρθει τα χαράτσια σταικούρα λόγω ηλεκτρονικών αποδείξεων τότε να μετρήσουμε πόσο μπροστα είναι ο μητσοττάκης.... ωςτότε ταίστε σανό τον κόσμο.

ΜΑΛΙΣΤΑ

δουλεψτε τώρα 10 ώρες την ημέρα και θα σας δώσουμε και γλυκό μέσα σε εξι μήνες , για να μη παραπονιέστε βρε. Α , αν έχετε πρόβλημα περάστε απο τον ΟΜΕΔ , ξέρετε αυτον που τα μέλη του είναι απο το κράτος, απο τους εργοδότες. Και για να μη νομίζετε οτι τα θέλουμε όλα δικα μας , σας παράχωρουμε σαν επίσημες αργίες την 28η Οκτωβρίου και την Πρωτοχρονιά . Ετσι γιατί έχουμε μεγάλη καρδιά . Δηλαδή πιο απροκάλυπτη εργασιακή μεταρύθμιση δεν υπάρχει. Ο Β ρουτσης κατέβασε μέχρι και τα παντελόνια. Να μας ζήσεις υπουργάρα μου και να σε χαίρεται αυτός που σε έχει { κούλης)

μονο

σε εποχη πανδημιας θα μπορουσε να περασει ενα τετοιο νομοσχεδιο και να μην ασχοληθει κανεις..δωσε πονο κουλη!

Τι ακριβως

Σε πειραξε; Που θα λογοδοτεις και θα ψηφιζεις δημοκρατικα για τις απεργιες; Που ο πατερας επιτελους θα παιρνει γονικη αδεια; Η που εγιναν επισημες αργιες;

ξεχασατε

,,τι σημαινει δεξια.Δεν πειραζει,θα σας το θυμισει για τα καλα ο Κυριακος.

Ξεχασαμε...

...γιατι μαθαμε τι εστι Αριστερα.

Στελάρας

Αυτά τα πασοκικά συνθήματα που ούτε ισχύουν, ούτε ξέρετε γιατί τα λέτε, να το κοιτάξετε λίγο.

Νικόδημος

Ποιο είναι το πρόβλημά σου με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όμως? Για πες μας....

Εσθονός

προφανώς το πρόβλημα σου είναι ότι δεν θα μπορέσεις να δωροδοκήσεις το κομπιούτερ, έλα ντε, παραδέξου το.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης