Τράπεζα Πειραιώς: Αυτά είναι τα δύο σενάρια για το μέλλον της

Τράπεζα Πειραιώς: Αυτά είναι τα δύο σενάρια για το μέλλον της

Η κυβέρνηση θα περιμένει ως τις 12 Νοεμβρίου την απόφαση του SSM για την πληρωμή των Cocos, ώστε να λάβει οριστικές αποφάσεις - Πόσο πιθανή είναι η επιστροφή των τριών επενδυτών με νέα πρόταση - Σε κάθε περίπτωση θα διαφυλαχθεί πλήρως η σταθερότητα του συστήματος - Με 10% θα έμενε το ΤΧΣ αν δεχόταν την πρόταση Πόλσον-Μυστακίδη-Βienville

trapeza-peiraios
Στην κυβέρνηση έχει περάσει πλέον το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς και της πληρωμής των Cocos, μετά τη χθεσινή απόρριψη από το ΤΧΣ της πρότασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς κατά 800 εκατ.

Η πρόταση που κατέθεσαν οι Πόλσον, Μυστακίδης και Bienville δεν είχε πολλές ελπίδες να προχωρήσει. Η ουσιαστική αιτία είναι ότι απαιτούσε πριν την αύξηση κεφαλαίου τη μετατροπή των Cocos σε μετοχές, γεγονός που εκτόξευε το ποσοστό του Δημοσίου από το 26,5% στο 61%.

Στη συνέχεια και αφού το Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ θα είχε διαγράψει τα 2 δισ. Cocos (τα οποία το ΤΧΣ έχει στα βιβλία του σε αποτίμηση 1,6 δισ.) το ποσοστό του Δημοσίου στην τράπεζα Πειραιώς από 61% θα μειωνόταν στο 10% λόγω της αύξησης των 800 εκατ. Αν αφήσουμε κατά μέρος την αυστηρά οικονομική προσέγγιση του ζητήματος, πολιτικά αλλά και νομικά δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί γιατί τα 2 δισ. ευρώ των Cocos και το επιπλέον υπάρχον ποσοστό του 26,5% που έχει σήμερα το Δημόσιο θα εξαϋλώνονταν και θα κατέληγαν σε ένα ποσοστό 10%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Από τι πέθανε ο 38χρονος γιος του Σουλτάνου του Μπρουνέι;

Κολωνάκι: «Λουκέτο» σε μπαρ που έκρυβε πελάτες στον ακάλυπτο και παραβίαζε το ωράριο

Δυναστεία Γκετί: Η απαγωγή του αιώνα, το κομμένο αυτί και ο παππούς που δεν πλήρωνε λύτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης