Ποια ενοίκια μειώνονται τουλάχιστον κατά 30% μέχρι τον Δεκέμβριο - Κέρδη και ζημιές για ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές

Ποια ενοίκια μειώνονται τουλάχιστον κατά 30% μέχρι τον Δεκέμβριο - Κέρδη και ζημιές για ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές

Σε ποιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να συμφωνήσουν σε μείωση ενοικίου και πώς θα εισπράξουν το όφελος

spitia_2
Μειώσεις ενοικίων επαγγελματικής στέγης τουλάχιστον κατά 30% δικαιούνται για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων και αγαθών, οι οποίες εξακολουθούν να πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπλέον, χιλιάδες μισθωτοί εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές δικαιούνται κι αυτοί μειώσεις τουλάχιστον 30% στα ενοίκια των κατοικιών τους ή και στα ενοίκια φοιτητικής στέγης τα οποία καταβάλλουν για τέκνα τους τα οποία σπουδάζουν μακριά τους, σε άλλες πόλεις.

Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση για να ισχύσει μείωση στα ενοίκια του τελευταίου τετραμήνου του τρέχοντος έτους είναι να έχει προηγηθεί συμφωνία μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή για το ακριβές ποσοστό της μείωσης.

Οι δραστηριότητες που μπορούν να ενταχθούν στο ευνοϊκό αυτό μέτρο αποτυπώνονται στη λίστα βάσει δηλωμένου στις 20-3-2020 κωδικού αριθμού κύριας δραστηριότητας (Κ.Α.Δ. κύριας δραστηριότητας) ή βάσει δηλωμένου στις 20-3-2020 Κ.Α.Δ. δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα κατά το φορολογικό έτος 2018.
Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που θεωρούνται «πληττόμενες» και μπορούν να συμφωνήσουν - με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία στεγάζονται ή με τους ιδιοκτήτες των χώρων στους οποίους δραστηριοποιούνται - μειώσεις τουλάχιστον κατά 30% στα ενοίκια των μηνών Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 είναι αυτές που εμπορεύονται λιανικώς κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ενδύματα, υποδήματα, δερμάτινα είδη, καλλυντικά, είδη καλλωπισμού, λουλούδια, φυτά, σπόρους, ρολόγια, κοσμήματα, διαφημιστικά είδη (μπρελόκ, μπλούζες, αναπτήρες κ.λπ.), είδη δώρων και μη εδώδιμα προϊόντα.

Επίσης δικαιούχοι των μειώσεων ενοικίων επαγγελματικής στέγης ή επαγγελματικών χώρων τουλάχιστον κατά 30% είναι τα πολυκαταστήματα καθώς επίσης και όσοι πωλούν λιανικώς διάφορα προϊόντα (τρόφιμα, ποτά, καπνό, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ενδύματα, υποδήματα και διαφόρων άλλα ειδη) σε υπαίθριους χώρους, δηλαδή σε πάγκους και σε λαϊκές αγορές.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης