«Γέφυρα»: Λήγει η προθεσμία του προγράμματος - Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

«Γέφυρα»: Λήγει η προθεσμία του προγράμματος - Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

Λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

akinita_eurokinissi
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες, με προγράμματα που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μια μικρή παράταση.

Το πρόγραμμα «Γέφυρα» σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τα νοικοκυριά τα οποία επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού και προσφέρει επιδότηση δανείου εννέα μηνών, η οποία καθορίζεται κλιμακωτά λαμβανομένων υπόψη αντικειμενικών κριτηρίων, όπως τα εισοδήματα και το ύψος της περιουσίας, κινητής και ακίνητης. Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 105.000.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα» οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να συναινέσουν στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού τους απορρήτου, ενώ η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων από τον κορωνοϊό που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ ανά πιστωτή για το πρώτο τρίμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και στο τρίτο τρίμηνο στο 70%.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, μέσω μίας απλής και εύκολης για τον χρήστη διαδικασίας, χωρίς να χρειάζεται η συνυποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού.

Στα δάνεια με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών, η επιδότηση ανέρχεται στο 60% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 300 ευρώ, ανά πιστωτή, για το πρώτο τρίμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 50% της μηνιαίας δόσης και στο τρίτο τρίμηνο στο 30%.

Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: Οι μπράβοι που σκοτώνουν

Εμβόλιο γρίπης: Ποιοι πρέπει να το κάνουν κατά προτεραιότητα - Όλες οι οδηγίες

Βίντεο: H στιγμή που... 89χρονος ντελιβεράς λαμβάνει «φιλοδώρημα» 12.000 δολαρίων!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης