ΑΑΔΕ: Στο δόκανο της εφορίας αδήλωτες συντάξεις και εισοδήματα εξωτερικού

ΑΑΔΕ: Στο δόκανο της εφορίας αδήλωτες συντάξεις και εισοδήματα εξωτερικού

Έχουν εντοπιστεί ως μη δηλωθείσες ή ανακριβώς δηλωθείσες συντάξεις ύψους έως και 58.000 ευρώ - Εκτιμήσεις ότι ο φόρος από τα μη δηλωθέντα εισοδήματα ανέρχεται σε 6,5 εκατ.

eforia_eurokinissi
Για συντάξεις από το εξωτερικό, απόκρυψη εισοδήματος και αναδρομικών, λαμβάνουν τα πρώτα «ραβασάκια» της εφορίας χιλιάδες φορολογούμενοι. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, τρεις είναι οι πηγές των διασταυρώσεων, μέσω των οποίων εντοπίστηκαν οι «στόχοι» της.

Η πρώτη αφορά σε πληροφορίες, που παραλήφθηκαν στο πλαίσιο αυτόματης ανταλλαγής, αναφορικά με εισπραχθείσες αμοιβές από μισθούς, συντάξεις και διοικητικές αμοιβές φορολογικών κατοίκων Ελλάδας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη διασταύρωση αυτή βρέθηκαν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που λαμβάνουν συντάξεις από χώρα της Ε.Ε. δίχως να τις δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι 10.000 από αυτές τις περιπτώσεις, των οποίων η εκτίμηση του φόρου από τα μη δηλωθέντα εισοδήματα ανέρχεται σε 6,5 εκατ. €. Σημειώνεται, ότι εντοπίζονται ως μη δηλωθείσες ή ανακριβώς δηλωθείσες συντάξεις ύψους έως και 58.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης