Οριστικό τέλος για το επενδυτικό project της ΦΑΓΕ της οικογένειας Φιλίππου στο Λουξεμβούργο

Οριστικό τέλος για το επενδυτικό project της ΦΑΓΕ της οικογένειας Φιλίππου στο Λουξεμβούργο

Την ίδια ώρα το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα του Λουξεμβούργου υπέβαλε καταγγελία στη Γενική Εισαγγελία ζητώντας τη διερεύνηση δημοσιεύματος που κατήγγειλε πληρωμές 53 εκατ. ευρώ της ΦΑΓΕ σε εταιρείες «φαντάσματα» που συνδέονται με την ίδια την οικογένεια

filippou_fage
Με μία ανακοίνωση ούτε καν 200 λέξεων το υπουργείο Οικονομικών του Λουξεμβούργου, και όχι η ίδια η ΦΑΓΕ, ανακοίνωσε το τέλος του μεγάλου, όπως παρουσιάστηκε προ τετραετίας, επενδυτικού πρότζεκτ προϋπολογισμού 277 εκατ. ευρώ της οικογένειας Φιλίππου στο Μεγάλο Δουκάτο. Εκεί όπου η οικογένεια μετέφερε to 2012 την έδρα της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας προκειμένου να γλυτώσει τις αναταράξεις της ελληνικής κρίσης...

Τρεις μέρες νωρίτερα τοπικό δημοσίευμα ανέφερε πως το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα υπέβαλε καταγγελία στη Γενική Εισαγγελία του Λουξεμβούργου ζητώντας τη διερεύνηση ενός άλλου αποκαλυπτικού δημοσιεύματος που προηγήθηκε και το οποίο υποστήριζε ότι η ΦΑΓΕ καταβάλλει 600.000 ευρώ μηνιαίως απ' το 2012 για υπηρεσίες σε δύο συμβουλευτικές εταιρείες χωρίς υπαλλήλους (Theta Phi και Alpha Phi). Μάλιστα το δημοσίευμα εκείνο συνέδεε τις συγκεκριμένες εταιρείες με την ίδια την οικογένεια Φιλίππου.

Σε ο,τι αφορά την περιβόητη επένδυση, η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας αναφέρει πως η διοίκηση της ΦΑΓΕ ενημέρωσε χθες επισήμως πως αποσύρει το ενδιαφέρον προώθησης της επένδυσης της για τη δημιουργία μονάδας γιαουρτιού που θα απασχολούσε 300 εργαζομένους.

Στην ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών Franz Fayot εκφράζει την λύπη του για την ακύρωση της επένδυσης εν μέσω μίας δύσκολης χρονικής περιόδου που θα ενίσχυε την οικονομία της χώρας, επαναλαμβάνοντας όμως ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η ισχυροποίηση της βιομηχανίας της χώρας με δραστηριότητες που χρησιμοποιούν την αιχμή της τεχνολογίας και ακολουθούν φιλικότερη προς το περιβάλλον πολιτική. Μία τοποθέτηση με νόημα με δεδομένο ότι η ΦΑΓΕ αντιμετώπιζε σοβαρές αντιστάσεις από την τοπική κοινωνία για την επένδυση μη καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τις αναγκαίες περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του υπουργείου Οικονομικών η ΦΑΓΕ θα πουλήσει πίσω στο κράτος του Λουξεμβούργου την έκταση που της είχε δοθεί με προνομιακή τιμή στην οικονομική ζώνη Wolser. Η πώληση θα γίνει με την ίδια τιμή με την οποία είχε αγοραστεί απ' την εταιρεία.

Η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών του Λουξεμβούργου εδώ

Ειδήσεις σήμερα

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας

Ερντογάν σε Μέρκελ και Μισέλ: Από την Ελλάδα εξαρτάται η επανέναρξη του διαλόγου

Βρετανία: Ποια είναι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο Τζόνσον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης