Χατζηδάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Αρχές Νοεμβρίου το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον» - Θα έχει και «έξυπνη» ενέργεια

Χατζηδάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Αρχές Νοεμβρίου το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον» - Θα έχει και «έξυπνη» ενέργεια

«Με τις προτάσεις που έχουμε θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που καταργούνται με την απολιγνιτοποίηση» είπε για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη

kostis-xatzidakis
Για το νέο «εξοικονομώ κατ' οίκον» για το οποίο γίνονται προσπάθειες «πάσει δυνάμει να ξεκινήσει αρχές Νοεμβρίου» μίλησε μεταξύ άλλων στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Είμαστε σε επαφή με το ΤΕΕ. Η προσπάθεια είναι γιγαντιαία. Από τα 300-400 εκατ. πήγαμε στα 850 εκατ. ενώ έχουμε ανέβει και στην κατηγορία των επιδοτήσεων. Θα έχει οπωσδήποτε και "εξυπνη" ενέργεια με φωτοβολταικα στις στέγες και γι αυτό το πρόγραμμα είναι εξοικονομώ-αυτονομώ» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσον αφορά τη ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας επισήμανε ότι «έκανε κέρδη 50 εκατ. ευρώ πρό φόρων που σημαίνει ότι το πράγμα έχει γυρίσει. Η δουλειά αυτή πετυχαίνει και γιατί ελήφθησαν μέτρα από την κυβέρνηση και γιατί πέρασε νόμος που επιτρέπει στα στελέχη να κινηθούν πιο ελεύθερα» ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι «τον Νοέμβριο ξεκινά μερική ιδιωτικοποίησ του ΑΔΜΗΕ που θα αποτελέσει ταμειακή ένεση. Πιστεύουμε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη».

Με αφορμή, δε, τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, ο Κωστής Χατζηδάκης εξήγησε ότι έχουν ήδη ξεχωρίσει 16 «εμβληματικά» επενδυτικά σχέδια από τα 70 υποβλήθηκαν από τις 9 Ιουλίου στην ειδική πλατφόρμα.

Μεταξύ άλλων, όπως είπε, «είναι φαρμακευτικές εταιρείες, είναι μονάδες υδροπονίας, είναι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, είναι μονάδες κατασκευής μπαταριών και φορτιστών. Με τις προτάσεις που έχουμε θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που καταργούνται με την απολιγνιτοποίηση».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα ζητήσει «άδεια από την ΕΕ για πρόσθετες φοροαπαλλαγές έτσι ώστε αν κάποιος θέλει να επενδύσει στην ελλάδα να το κάνει κατά προτεραιότητα στη Δ. Μακεδονία και για τη Μεγαλόπολη».

Κλείσιμο
«Όταν δώσεις επενδυτικά κίνητρα θα είναι και ο επιχειρηματίας ανόητος αν δεν επενδύσει εκεί» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάλοπ Marc: Προβάδισμα 20,3 μονάδων για τη Ν.Δ. - 63,6% οι θετικές γνώμες για Μητσοτάκη, 31,1% για Τσίπρα

Βίντεο: Εκτός εαυτού ο Νεϊμάρ, αποκαλεί «ρατσιστή» τον Αλβάρο και θέλει να τον κτυπήσει

Bίντεο από Μελβούρνη: Αστυνομικοί βγάζουν με τη βία γυναίκα από το αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου Covid
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης