Για ποιους και πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Για ποιους και πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

ypalliloi2
Αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους θα λάβουν από τον Ιανουάριο του 2021 οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με αποδοχές άνω των 857 ευρώ το μήνα εξαιτίας της αναστολής της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκςη από το "βήμα"της Δ.Ε.θ.
Οι μισθωτοί αυτοί θα έχουν όφελος και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την οποία επίσης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Το αποτέλεσμα θα είναι να λάβουν από το 2021 διπλές αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, δεν θα εφαρμοστεί κατά το φορολογικό έτος 2021 για τους μισθωτούς εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Αυτό σημαίνει ότι το 2021 οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις τους να μειώνονται από την 1η-1-2021, λόγω μη παρακράτησης της εισφοράς από τις αποδοχές τους.

Η μη εφαρμογή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης επί των αποδοχών του 2021 θα έχει, ειδικότερα, ως συνέπεια να μειωθούν οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις και, συνακόλουθα, να αυξηθούν τα καθαρά ποσά των μηνιαίων μισθών από την 1η Ιανουαρίου του επομένου έτους για όσους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν πάνω από 857 ευρώ το μήνα, δηλαδή ετήσια εισοδήματα από μισθούς άνω των 12.000 ευρώ στα οποία παρακρατείται ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Δείτε πίνακα με το όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΔΩ

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι έχουν μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές 1.000 ευρώ η μείωση των μηνιαίων κρατήσεων και συνακόλουθα η αύξηση των καθαρών μηνιαίων αποδοχών θα είναι της τάξεως των 3,14 ευρώ, για όσους έχουν μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές 1.100 ευρώ οι κρατήσεις θα μειωθούν και οι καθαρές αποδοχές θα αυξηθούν, αντίστοιχα, κατά 5,34 ευρώ το μήνα.
Για όσους λαμβάνουν 1.200 ευρώ το μήνα οι κρατήσεις θα μειωθούν και οι αποδοχές θα αυξηθούν, αντίστοιχα, κατά 7,54 ευρώ το μήνα, για όσους λαμβάνουν μηνιαίως 1.500 ευρώ, οι κρατήσεις θα μειωθούν κατά 16,14 ευρώ το μήνα και για όσους λαμβάνουν 2.000 ευρώ το μήνα οι κρατήσεις θα μειωθούν κατά 41,14 ευρώ το μήνα.
Κλείσιμο
Πολύ μεγαλύτερες μειώσεις κρατήσεων και συνακόλουθα αυξήσεις καθαρών αποδοχών θα ισχύσουν για τους υψηλόμισθους.

Δείτε πίνακα με το μηνιαίο ποσό που κερδίζουν οι μισθωτοί ανάλογα με τις αποδοχές τους ΕΔΩ

Αν συνυπολογιστούν και τα μηνιαία οφέλη από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με μηνιαίες αποδοχές άνω των 857 ευρώ θα λάβουν διπλές αυξήσεις στα καθαρά ποσά των μισθών τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι διπλές αυτές αυξήσεις θα ξεκινούν από 15 ευρώ και θα φθάνουν μέχρι και τα 65 ευρώ το μήνα για όσους λαμβάνουν μηνιαίως από 1.000 έως 2.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα  ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης