LIVE

Κορωνοϊός

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μικρό το περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων - Αναλυτικά η απόφαση

foroi

Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από όταν ανοίξει η πλατφόρμα - Σε ποιες επιχειρήσεις διακινούνται τα νέα κρατικά δάνεια και ποιες εξαιρούνται

Μέσα σε στενό χρονικό περιθώριο, εως τις 21 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, δυνατότητα να λάβουν χρηματοδοτική στήριξη έχουν και οι εταιρίες χωρίς ταμειακή μηχανή όμως με βάση συγκεκριμένους ΚΑΔ οι οποίοι περιλαμβάνονται στην απόφαση.

Αίτηση στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ θα μπορούν να υποβάλουν (όταν ανοίξει) οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Για τις ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020 και δεν διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, υπάρχει δυνατότητα να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος εφόσον:

i)Έχουν ενεργό κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020 σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία που περιγράφεται στην απόφαση (τουρισμός, εστίαση, εμπόριο κλπ) ή αν στην ίδια κατηγορία ανήκει ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας αλλά τα ακαθάριστα έσοδά του κατά την 20.03.2020 είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020.

ii) Έχουν την έδρα τους στο Δήμο Μεσαπείων και στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αρτάκης και Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων, ανεξαρτήτως ΚΑΔ.

Δικαίωμα έχουν και Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων.

Από τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής εξαιρούνται επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020, επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019 και μετά, αλλά και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου που αποτελούν αμιγώς δημοτικές, διαδημοτικές, διακοινοτικές, διανομαρχιακές, κοινοτικές και νομαρχιακές επιχειρήσεις, δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, δημοτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ενώσεις προσώπων διαχείρισης κτιρίων, επιτροπές εράνων, ευρωπαϊκοί όμιλοι οικονομικού σκοπού, κοινοπραξίες, διεθνείς οργανισμοί και πολιτικά κόμματα.

Ισχύουν επίσης οι ίδιοι όροι για εξαίρεση όσων εταιρειών ήταν προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019, υπάγονται σε συλλογική πτωχευτική διαδικασία ή υπόκεινται ακόμη σε σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλλουν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» στοιχεία για την πορεία του τζίρου τους για τους μήνες Ιανουάριο έως και Αύγουστο 2020, αλλά και μετά την υπαγωγή τους για τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2020. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα απαραίτητα στοιχεία θα υποβάλλονται στην πλατφόρμα έως την 21η Σεπτεμβρίου. Μετά θα υπάρξει νέα απόφαση και νέα αίτηση για τη διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης.

Δείτε εδώ την απόφαση

Ειδήσεις σήμερα: 

Με βίντεο από το παρελθόν απάντησε ο Ερντογάν στη σύνοδο της Κορσικής: Είμαστε πολύ μεγάλοι, δεν μπορείτε να μας φάτε

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Αττική - Στις Αλκυονίδες το επίκεντρο

Μεγάλη διεθνής έρευνα για την εμπιστοσύνη στα εμβόλια - Τι ισχύει για τους Έλληνες;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης