Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται από αύριο στα γκισέ λόγω κορωνοϊού

Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται από αύριο στα γκισέ λόγω κορωνοϊού

Αναλήψεις μέχρι 400 ευρώ και καταθέσεις μέχρι 1.000 ευρώ αποκλειστικά από τα ΑΤΜ 

trapeza
Φρένο στην παροχή μίας σειράς υπηρεσιών πατούν τα τραπεζικά καταστήματα έπειτα από τα νέα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Πλέον από αύριο 4 Αυγούστου και μέχρι νεωτέρας, όπως γνωστοποίησε η  Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, δεν θα μπορούν από τα γκισέ να γίνονται οι εξής συναλλαγές:

- Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

- Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

- Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

- Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Κλείσιμο
Σκοπός των παραπάνω περιορισμών, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών είναι η «διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά».

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Τραπεζών καλεί το καταναλωτικό κοινό για την καλύτερη εξυπηρέτηση του να αξιοποιήσει τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς του και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας του.

Επίσης καλεί σε περιορισμό των επισκέψεων στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σε τραπεζικό κατάστημα τότε θα πρέπει να γίνει χρήση προστατευτικής μάσκας και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τα σπερματοζωάρια δεν κολυμπούν σαν χέλια αλλά σαν… τιρμπουσόν, λένε επιστήμονες

Κορωνοϊός: Ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί να μεταδίδουν τον ιό ακόμη και χωρίς φυσική επαφή

Πανδημία στην Κίνα: 43 νέα κρούσματα, τα 28 στην περιφέρεια των Ουιγούρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης