LIVE

Κορωνοϊός

Bild: Θα γίνει η Ελλάδα φορολογικός παράδεισος;

5120748

Τώρα υπάρχει και μια άλλη δυνατότητα για τους συνταξιούχους, με καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες, τη θάλασσα, χαλαρότερο τρόπο ζωής και χαμηλότερους φόρους αναφέρει η γερμανική εφημερίδα

Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο για συνταξιούχους αναφέρει σήμερα η γερμανική Βild η οποία σε εκτενές δημοσίευμα της σημειώνει τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου στημ Αθήνα και τις προοπτικές να εγκατασταθούν στην χώρα μας αλλοδαποί συνταξιούχοι.

Αναλυτικά στο άρθρο της ανταποκρίτριας της ε/φ στην Αθήνα Λιάνας Σπυροπούλου αναφέρονται τα εξής:

«Φανταστείτε να δουλεύετε για δεκαετίες σε μια κρύα χώρα σαν τη Γερμανία, Θέτετε καθημερινά τη γνώση και τις ικανότητές σας στην υπηρεσία της κοινωνίας. Και μετά, επιτέλους, έρχεται η ώρα της δίκαια κερδισμένης συνταξιοδότησης!

Η ώρα της ξεκούρασης και απόλαυσης της ζωής. Αλλά πού; Αποκλειστικά στη Γερμανία;

Τώρα υπάρχει και μια άλλη δυνατότητα, με καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες, τη θάλασσα, χαλαρότερο τρόπο ζωής και χαμηλότερους φόρους: η Ελλάδα!

Η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε επίσημα τους αλλοδαπούς συνταξιούχους να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, καθιερώνοντας ενιαίο φορολογικό συντελεστή 7% για το συνολικό εισόδημά τους στο εξωτερικό.

«Με τις νέες διατάξεις, που καταθέσαμε στη Βουλή, παρέχουμε ένα επιπλέον, πολύ ισχυρό κίνητρο στους αλλοδαπούς συνταξιούχους να εγκατασταθούν στην Ελλάδα», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας στην BILD.

Και ο Σταϊκούρας συνεχίζει: «Σε συνδυασμό με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πλεονεκτήματα της χώρας, όπως το καλό κλίμα, η φυσική ομορφιά, η φιλοξενία των ανθρώπων, η ασφάλεια και το υψηλό βιοτικό επίπεδο, οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις καθιστούν την Ελλάδα έναν από τους ελκυστικότερους τόπους διαμονής συνταξιούχων από τη Γερμανία και άλλες χώρες».

Σε μια ρήτρα του νομοσχεδίου, το οποίο κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ στη Βουλή, προσδιορίζονται οι όροι για τους συνταξιούχους, προκειμένου να απολαύσουν τον δελεαστικό φορολογικό συντελεστή: Δεν επιτρέπεται να είχαν την φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα τουλάχιστον κατά τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια της απασχόλησής τους. Εκτός αυτού, είναι απαραίτητη μια ισχύουσα συμφωνία της χώρας προέλευσης με την Ελλάδα – και στην περίπτωση της Γερμανίας υπάρχει.

Μόλις εγκριθεί η αίτηση ενός αλλοδαπού συνταξιούχου, το σύνολο του εισοδήματός του στη χώρα προέλευσης φορολογείται για τα επόμενα 10 χρόνια ενιαία με μόνο 7%. Στη συνέχεια, ο φόρος κάθε φορολογικό έτος πρέπει να καταβάλλεται συνολικά. Η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων για μεταφορά φορολογικής κατοικίας, που θα κατατίθενται από φέτος, είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι: Όλοι οι συνταξιούχοι που μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα και έχουν έσοδα στο εξωτερικό από συντάξεις, εμπορικές δραστηριότητες ή διάφορες επενδύσεις, θα κατοικούν για τα επόμενα δέκα χρόνια στον φορολογικό παράδεισο!

«Πιθανή παράταση του χρονικού διαστήματος για χαμηλό φόρο»

«Από την ημέρα που ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να προωθήσουμε αυτό το νομοσχέδιο, λαμβάνω δεκάδες τηλεφωνήματα και E-mails από το εξωτερικό. Πολλά από αυτά προέρχονται από τη Γερμανία. Όλοι ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες», λέει η Γ.Γ. Φορολογικής Πολιτικής Αθηνά Καλύβα στην BILD.

«Αν λειτουργήσει, πιθανόν να παρατείνουμε για άλλα πέντε χρόνια τη ρύθμιση χαμηλής φορολόγησης – δηλαδή συνολικά για 15 χρόνια. Θέλουμε να καταστήσουμε αυτή τη χώρα ανταγωνιστική όχι μόνο για επενδύσεις, αλλά και για ανθρώπους».

Σύμφωνα με την Αθηνά Καλύβα, αυτό το ενισχυμένο ενδιαφέρον γι’ αυτήν την πρόσκληση προέρχεται και από Έλληνες που μετοίκησαν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, για να ξεφύγουν από την κρίση: «Το γραφείο μου δέχεται τηλεφωνήματα από έλληνες γιατρούς που εργάζονται σε νοσοκομεία της Γερμανίας και θέλουν, μόλις πάρουν σύνταξη, να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Επιπλέον, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε διεθνείς μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες οι συνταξιούχοι λαμβάνουν υπόψη τους κατά την επιλογή του τόπου όπου συνταξιοδοτούνται διάφορα κριτήρια. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται, εκτός από τα φορολογικά κίνητρα, και οι κλιματολογικές συνθήκες της χώρας, ο τρόπος ζωής σε αυτές, ο πολιτισμός, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και η διακυβέρνηση…

Πόσος είναι ο φόρος για τους έλληνες συνταξιούχους;
Ωστόσο: Λόγω των πακέτων διάσωσης, που η Ελλάδα αναγκάστηκε να υπογράψει τα προηγούμενα χρόνια, οι έλληνες συνταξιούχοι δεν απολαμβάνουν παρόμοιων φορολογικών προνομίων.

Συγκριτικά: Έλληνας συνταξιούχος, ο οποίος λαμβάνει 1667 ευρώ το μήνα (δηλαδή 20.000 ευρώ το χρόνο) φορολογείται για τα πρώτα 10.000 ευρώ με 900 ευρώ και για τα υπόλοιπα 10.000 επιπλέον με 2.200 ευρώ. Αυτή η φορολογία βασίζεται σε μια νέα ταρίφα που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Αντίθετα, ένας αλλοδαπός συνταξιούχος, που μεταφέρει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, θα φορολογούνταν με 1400 ευρώ».

Ειδήσεις σήμερα:

Χάρης Βαρθακούρης & Γιάννης Πάριος: Ο διάλογος πατέρα - γιου για τα... ριάλιτι

Αύριο η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού με 42άρια - Δείτε χάρτες με τις «κόκκινες» περιοχές

Λευκωσία: Θέλουμε μία πιο αποφασιστική στάση της ΕΕ για το «Μπαρμπαρός»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Τενερίφη μεγάλε ...

Τώρα να δεις τι ωραια που περνάνε τα γερόντια εκεί .

Zagklos

Αν αυτό το 10% ισχύει και για τις επιχειρήσεις, ευχαρίστως θα κατέβαινα Ελλάδα, στη Σουηδία ο φόρος είναι περίπου 50% Τα κέρδη της επιχείρησης μου αγγίζουν τα 3 εκτ euro.

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Βιομήχανε της παραμύθας αν ήσουν Σουηδία θα ήξερες ότι σε κάθε δήμο είναι διαφορετικός ο φόρος για τα εισοδήματα. Το ένα μέρος της φορολογίας αποτελείται από τον κρατικό φόρο, το δεύτερο μέρος από τον δημοτικό φόρο αναλόγως σε ποιο δήμο κατοικείς, και το τρίτο μέρος που είναι ο συμπληρωματικός κρατικός φόρος είναι για εισοδήματα άνω των 600.000 κορωνών δηλαδή χτυπάει αυτούς με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ. Η φορολογία για ποσά άνω των 600.0000 ήταν πέρσι 60%. 1 Ιανουαρίου 2020 έπεσε η φορολογία (marginalskatt) από τα 60% στο 55,5%

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Βιομήχανε της παραμύθας αν ήσουν Σουηδία θα ήξερες ότι σε κάθε δήμο είναι διαφορετικός ο φόρος για τα εισοδήματα. Το ένα μέρος της φορολογίας αποτελείται από τον κρατικό φόρο, το δεύτερο μέρος από τον δημοτικό φόρο αναλόγως σε ποιο δήμο κατοικείς, και το τρίτο μέρος που είναι ο συμπληρωματικός κρατικός φόρος είναι για εισοδήματα άνω των 600.000 κορωνών δηλαδή χτυπάει αυτούς με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ. Η φορολογία για ποσά άνω των 600.0000 ήταν πέρσι 60%. 1 Ιανουαρίου 2020 έπεσε η φορολογία (marginalskatt) από τα 60% στο 55,5%

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Βιομήχανε της παραμύθας αν ήσουν Σουηδία θα ήξερες ότι σε κάθε δήμο είναι διαφορετικός ο φόρος για τα εισοδήματα. Σε παλαιότερο σχόλιο μας έλεγες ότι είσαι γιατρός σε γηροκομείο. Το ένα μέρος της φορολογίας αποτελείται από τον κρατικό φόρο, το δεύτερο μέρος από τον δημοτικό φόρο αναλόγως σε ποιο δήμο κατοικείς, και το τρίτο μέρος που είναι ο συμπληρωματικός κρατικός φόρος είναι για εισοδήματα άνω των 600.000 κορωνών δηλαδή χτυπάει αυτούς με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ. Η φορολογία για ποσά άνω των 600.0000 κορωνών ήταν πέρσι 60%. 1 Ιανουαρίου 2020 έπεσε η φορολογία (marginalskatt) από τα 60% στο 55,5%

Έλεος με τη γεροντολαγνία!!!!!!

Τι λύσσα έχει πιάσει τη ΝΔ και θέλει να γίνει η Ελλαδα ο χειρότερος τόπος για νέους ανθρώπους; Γιατί να μείνει κανείς στην Ελλάδα και να δουλέψει, όταν θα ξέρει ότι αν δουλέψει στο εξωτερικό θα βγάλει περισσότερα χρήματα και μετά όταν γυρίσει στην Ελλάδα, θα φορολογηθεί λιγότερο γιατί θα λογαριάζεται ως συνταξιούχος από το εξωτερικό; ενώ αν είχε μείνει στην Ελλάδα θα πληρώνει παραπάνω φόρους είτε ως εργαζόμενος είτε ως συνταξιούχος Ελλάδος;

@

Κάν' το. Ως εισαγόμενος συνταξιούχος δεν θα επιβαρύνεις το εγχώριο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά εκείνο της χώρας που εργαζόσουν. Αντίθετα θα ενισχύεις την ελληνική οικονομία με το 7% φορολογία και τον ΦΠΑ, χρήμα που θα προέρχεται από το ξένο κράτος.

καμιά επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας; καμιά βιομηχανία;

πάλι υπηρεσίες θα προσφέρουμε;

@

Ναι, μας χαλάει το εισαγόμενο χρήμα. Βρωμάει γεροντίλα.

μεγάλη επιτυχία, τι να λέμε

γέροι που δε μιλάνε ελληνικά, που θα πάθουν αλτσχάιμερ, που θα ταλαιπωρούν τα ελληνικά νοσοκομεία και που στο τέλος θα τους πληρώνει την περίθαλψη ο έλληνας φορολογούμενος

@

1ον την περίθαλψη την πληρώνει το ξένο ασφαλιστικό ταμείο, και 2ον σε χαλάει πολύ που η σύνταξη από το εξωτερικό θα πέφτει στην ελληνική οικονομία;

Εύγε!

Το πιο έξυπνο μέτρο που έχει νομοθετήσει Ελληνική Κυβέρνηση τα τελευταία 15 χρόνια! Θα πληρώνουν οι Γερμανοί συντάξεις και τα λεφτά θα καταναλώνονται στην Ελλάδα! Σε ελληνικά προϊόντα, σε ελληνικά μαγαζιά και για να αγοράζονται ελληνικά σπίτια!! Μπράβο στον Μητσοτάκη και στον Σταϊκούρα!!

Εδώ γελάμε

Βαριά βιομηχανία θα φέρουν, υποψία πτώματα που θέλει να ξεφορτωθεί η Γερμανία, ενώ θα πάρει νέους να δουλεύουν, αλλά ποιος ψηφοφόρος της νδ έχει μυαλό να έχεις και εσύ.

El

Από γκαρσόνια της Ευρώπης θα γίνουμε γηροκομείο της Ευρώπης. Όλο καινοτομίες αυτή η χώρα.

Αλήθειες

Έλεος!!! όλα στραβά τα βλέπετε! σκεφτείτε όλους αυτούς τους πολυτελείς οίκους ευγηρείας που θα χτιστούνε, τον κόσμο που θα δουλεύει, τα είδη πρώτης ανάγκης που θα καταναλώνονται... άμα καταφέρουν να φέρουν 100 χιλ. συνταξιούχους, μιλάμε για 1-1.5 δις συνάλλαγμα... λίγο σας πέφτει

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Απουπηρετης στα ξενοδοχεία θα γίνεις και υπηρέτης ηλικιωμένων γερμαναραδων, να καθαρίζεις τους κώλους των ξενων. Αυτο θα πει πρόοδος. Μια φορά ραγιάς πάντα ραγιάς

John

Εμείς δλδ που είμαστε άτυχοι επειδή γεννηθηκαμε Έλληνες γιατί να πληρώνουμε τόσο ακριβά τον ήλιο μέσα στο σπίτι μας και οι Γερμανοί να το χαίρονται δωρεάν? Κατώτεροι άνθρωποι είμαστε εμείς ?

Βρε Γιάννη

Οι κάθε Γερμανοί θα φέρνουν συνάλλαγμα 1700 μέσα στην χώρα που θα το τρώνε στην γειτονιά σου και θα μπορέσεις να παίρνεις την σύνταξη σου χωρίς δάνεια και παρακάλια

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Κατάντησες ξένος στον τόπο σου αλλά δεν το έχεις καταλάβει. Οι Γερμανοί ξανάρχονται, αυτή την φορά με όπλο το ευρώ. Πως θα αντισταθείς;;;

LOL!

Ποιος Έλληνας συνταξιούχος παίρνει 1700€ το μήνα; Μεγαλογιατρός; 😂 Επίσης, η Ελλάδα είναι ήδη μια χώρα γερόντων και θα κάνουμε εισαγωγή, να έρθουν κι άλλοι... 😂

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης