Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση αλλά με δυο δόσεις εντός Αυγούστου εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση αλλά με δυο δόσεις εντός Αυγούστου εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας - Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο

forologikes
Ανοιχτό παράθυρο άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της φορολογικών δηλώσεων άλλα με καταβολή των 2 πρώτων δόσεων εντός του Αυγούστου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας με γνώμονα τόσο τον αριθμό των φορολογικών δηλώσεων που εκκρεμούν όσο και και το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν δύο δόσεις εντός του Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που εξετάζεται είναι να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου και ταυτόχρονα να παραταθεί μέχρι τότε και η προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης (η δεύτερη θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Αυγούστου). Η προθεσμία αυτή εξετάζεται όμως να ισχύσει μόνο για όσους υποβάλουν τις δηλώσεις εντός του Αυγούστου. Η επιλογή αυτή της λύσης θα χρειαστεί ενδεχομένως νέα νομοθετική παρέμβαση με τροποποίηση της πρόσφατα ψηφισθείσας διάταξης για τις 8 δόσεις.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε οτι την 1η Αυγούστου θα μπορέσεις να «περάσει» και η μειωμένη προκαταβολή φόρου εισοδήματος στους επαγγελματίες.

Οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που είναι υποκείμενα σε ΦΠΑ θα λάβουν μείωση της προκαταβολής φόρου, ανάλογα με την πτώση τζίρου που είχαν το 1ο εξάμηνο του 2020 έναντι του 1ου εξαμήνου του 2019, με βάση την εξής κλίμακα. Η προκαταβολή φόρου είναι φέτος μηδενική για επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ του τριτογενούς τομέα, οι οποίες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) πραγματοποίησαν πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου τους καθώς και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών. Τέλος για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, προβλέπεται φέτος μισή (50%) προκαταβολή φόρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Προβληματίζουν οι τοπικές εστίες κορωνοϊού - Επιστρέφει σήμερα η ενημέρωση από τον Χαρδαλιά

«Διπλό χτύπημα» στον κορωνοιό από το εμβόλιο της Οξφόρδης

Σύνοδος Κορυφής: «Λευκός καπνός» μετά από πέντε ημέρες- Τι προβλέπει η συμφωνία


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης