Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 5,9 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2020

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 5,9 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2020

Στα 6,4 δισ. η «τρύπα» στον προϋπολογισμό - Έλλειμμα 9 δισ. στο εξάμηνο - Θ.Σκυλακάκης: Καλύτερα κατά 102 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα τον Ιούνιο

ypourgio-oikonomikon
Τα 6,4 δισ. ευρώ αγγίζει η «ζημιά» λόγω κορωνοϊού στο α΄εξάμηνο του 2020 για τον κρατικό Προϋπολογισμό, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτέλεσης Ιανουαρίου – Ιουνίου. Ωστόσο τα κρατικά έσοδα κινήθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο αφού, δεδομένης της ύφεσης και των αναστολών πληρωμής φόρων, τα έσοδα έκαναν μεν «βουτιά» 12,6%, αλλά ήταν τελικά 333 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον αναθεωρημένο –λόγω κρίσης- μηνιαίο στόχο.

Τον μήνα Ιούνιο επίσης, τα φορολογικά έσοδα κινήθηκαν καλύτερα από όσο προβλεπόταν μετά την πανδημία και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης «τον Ιουνιο τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 2,934 δισ. ευρώ, μειωμένα μεν κατά 426 εκατ. ευρώ ή 12,7% έναντι του μηνιαίου στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, αλλά αυξημένα κατά 102 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες μηνιαίες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας για τον συγκεκριμένο μήνα».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης