Συντάξεις: Τρεις πληρωμές επικουρικών μέσα στον Ιούλιο - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

dimosio_koronoios

      Συντάξεις Ιουλίου 2020: Λεφτά  σε χιλιάδες συνταξιούχους

Τρεις επικουρικές συντάξεις πιστώνονται στους συνταξιούχους μέσα στον Ιούλιο.

Οι συνταξιούχοι θα λάβουν την επικουρική Ιουλίου στις 2/7, τα αναδρομικά των αυξήσεων στις 9/7 κατά πληροφορίες και την επικουρική Αυγούστου στις 29/7 με την ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών που αρχίζει από Ιούλιο και θα είναι για κάθε μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Έως τις 3 Ιουλίου αναμένεται να εκδοθεί η κρίσιμη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων.

Οι ημερομηνίες καταβολής των επικουρικών συντάξεων επανέρχονται στο παλιό καθεστώς, δηλαδή οι συντάξεις του επόμενου μήνα θα «προπληρώνονται» στη λήξη του προηγούμενου μήνα μαζί με τις κύριες συντάξεις, ενώ μέχρι τώρα η τρέχουσα σύνταξη του μήνα καταβάλλεται στη δεύτερη εργάσιμη μέρα του ίδιου μήνα.

Για παράδειγμα η επικουρική Ιουνίου πληρώθηκε στις 2 Ιουνίου. Αυτό που αλλάζει με την απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση είναι ότι από τον Ιούλιο οι επικουρικές θα προπληρώνονται όπως και οι κύριες, δηλαδή οι συνταξιούχοι θα παίρνουν την επικουρική του επόμενου μήνα στο τέλος του τρέχοντα μήνα. Αυτό που θα συμβεί δηλαδή θα είναι ότι στο τέλος Ιουλίου οι 1.250.000 συνταξιούχοι με επικουρική από το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρωθούν την επικουρική του μηνός Αυγούστου στις ίδιες ημερομηνίες που θα πληρωθούν και την κύρια σύνταξη μηνός Αυγούστου. Οι ημερομηνίες πληρωμής των επικουρικών δεν ανακοινώθηκαν, αλλά αναμένεται να είναι μεταξύ 29, 30 και 31 Ιουλίου. Η αλλαγή που φέρνει πιο μπροστά τις πληρωμές σημαίνει ότι για το μήνα Ιούλιο (και μόνον) οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα πάρουν 2 επικουρικές και 245.000 από το σύνολο των δικαιούχων θα εισπράξουν 3 επικουρικές συντάξεις.


Οι πληρωμές 

Τον Ιούλιο θα γίνουν τρεις πληρωμές στις επικουρικές συντάξεις:

-Η επικουρική σύνταξη μηνός Ιουλίου 2020 που καταβάλλεται την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουλίου με δικαιούχους 1.250.000 συνταξιούχους και μέσο ποσό επικουρικής 175 ευρώ το μήνα.

-Τα αναδρομικά 8 μηνών από τις αυξήσεις επικουρικής σύνταξης που πήραν τον προηγούμενο μήνα 245.000 συνταξιούχοι. Οι αυξήσεις προήλθαν από την ακύρωση των περικοπών που είχαν οι εν λόγω συνταξιούχοι από το νόμο Κατρούγκαλου και τα ποσά αύξησης που δόθηκαν έφτασαν ως και τα 290 ευρώ μικτά. Η ακύρωση των μειώσεων νομοθετήθηκε από το υπουργείο Εργασίας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του νόμου «Βρούτση» (Ν. 4670/2020) κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019, απ’ όπου και εκκινούν τα αναδρομικά των 8 μηνών (Οκτώβριος 2019-Μάιος 2020). Αυτά τα αναδρομικά θα πληρωθούν την Πέμπτη 9 Ιουλίου, όπως πρώτος από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος της περασμένης Κυριακής (21/6).

-Η επικουρική σύνταξη μηνός Αυγούστου, η οποία από τον Ιούλιο και κάθε μήνα θα προπληρώνεται για τον επόμενο μήνα μαζί με τις κύριες συντάξεις. Η προπληρωμή της επικουρικής μηνός Αυγούστου σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν 5 μέρες νωρίτερα την επικουρική τους (29-30 Ιουλίου αντί 4 Αυγούστου), αλλά αυτό θα συμβεί μόνον κατά τον πρώτο μήνα αλλαγής της ημερομηνίας πληρωμής των επικουρικών.

Παραδείγματα

-Συνταξιούχος με επικουρική χωρίς αύξηση στα 230 ευρώ θα πληρωθεί τον Ιούλιο δύο φορές, μία στις 2 του μήνα με τη σύνταξη Ιουλίου και μία στις 29 ή 30 Ιουλίου με την επικουρική του Αυγούστου. Μέσα στον Ιούλιο δηλαδή θα πάρει 460 ευρώ από τις δύο επικουρικές.

-Συνταξιούχος που πήρε αύξηση τον Ιούνιο και η επικουρική του είναι στα 340 ευρώ θα πληρωθεί μέσα στον Ιούλιο 3 φορές, μία με τη σύνταξη Ιουλίου στις 2 του μήνα, μία με τα αναδρομικά της αύξησης στις 9 του μήνα και μία με την επικουρική Αυγούστου στις 29 ή 30 Ιουλίου. Αν η αύξηση είναι 80 ευρώ τότε τα αναδρομικά 8 μηνών είναι 640 ευρώ και ο συνταξιούχος θα έχει να περιμένει συνολικά δύο επικουρικές του Ιουλίου με 680 ευρώ και άλλα 640 ευρώ αναδρομικά, δηλαδή 3 πληρωμές με συνολικό ποσό 1.320 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Μόσιαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Το 99% του πλανήτη θα ήθελε να είναι στην Ελλάδα - Τι να προσέξουμε με τον τουρισμό

Καιρός: Ζέστη με 35άρια το Σάββατο - Δείτε σε χάρτες τις περιοχές
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (4)

απαντηση 17.32 +01.09

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΟΥΣ + Η ΣΥΝΤΑΞΗ = ΕΙΝΑΙ 1300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ . Π.Χ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ Η ΧΑΧΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΝΟ ΔΗΛ. --ΠΑΝΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ Π.Χ 1230ΕΥΡΩ +160 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ= ΣΥΝΟΛΟ =1390 ΕΥΡΩ . ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 1300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ --ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΗΛ.ΤΑ 1230 ΕΥΡΩ . ΣΤΙΣ 9/7/2020 ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 10 Η 11 ΜΗΝΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ . ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ. ΥΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΥΞΗΣΗ + ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 ΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ +ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ [ κάτι μου θυμίζει αυτο το σύνθημα ].... ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ. ....ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΤΗΣ [ κάτι μου θυμίζει]. Υ.Γ ΟΙ ΧΗΡΕΙΑΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟΤ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 70% Η 75%. ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΕΦΚΑ .

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ

ΡΕ ΒΡΟΥΤΣΗ ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 335 Ε ΚΑΙ 105 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ. ΜΕΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙ' ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΗ.

ΚιΚι

Αφου δεν δουλεψες ποτε τι συνταξη να πορεις, μια ζωη τεμπελης. Ο ανθρωπος που αναφερεις δεν δικαιουται αναδρομικη αυξηση και γι΄αυτο δεν πηρε. Μαθε διαβασε και ασε τις μακακιες γιατι εισαι για γελοια. Αυτη η αριστεριλα σας εχει καψει τα μυαλα.

ετσι

αυτος ακριβως φιλε..συνταξη χηρειας 336 ευρω συνταξη και αλλα 100 επικουρικη και του εκοψαν 5 ευρω αντι να του δωσουν τα κοπροσκυλα της νδ. πως θα ζησει αυτος ο ανθρωπος σε σιχαμερα αποβρασματα; ντροπη σας καταραμμενοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης