ΕΤΕΑΕΠ: Τετραπλάσιο το έλλειμμα λόγω των αυξήσεων στις επικουρικές και του κορωνοϊού

ΕΤΕΑΕΠ: Τετραπλάσιο το έλλειμμα λόγω των αυξήσεων στις επικουρικές και του κορωνοϊού

Το κονδύλι για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά ύψους 286 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτεί σε τρεις δόσεις 

eteaep
Σε 400 εκατ. προσυπολογίζεται φέτος το έλλειμα του Ενιαίου Επικουρικού (ΕΤΕΑΕΠ) έναντι 100 εκατ. πλεονάσματος πέρυσι λόγω των αυξήσεων στις επικουρικές και την καταβολή των αναδρομικών 8 μηνών σε 240.000 συνταξιούχους που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου. Το έλλειμμα δε οφείλεται μόνο στην αύξηση της δαπάνης κατά 25 εκατ. μηνιαίως αλλά και εξαιτίας της υστέρησης εσόδων λόγω της συρρίκνωσης της απασχόλησης.

Το κονδύλι για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά ύψους 286 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτεί σε τρεις δόσεις (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) από το ειδικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως προέβλεπε η σχετική διάταξη , οι αυξήσεις θα καταβάλλονταν από την περιουσία του ΕΤΕΑΕΠ το οποίο προχώρησε σε ρευστοποίηση του 20% των μεριδίων που διαθέτει στην ΤτΕ.

Δικαιούχοι των αναδρομικών που θα πληρωθούν με εμβόλιμη πληρωμή την Πέμπτη, 9 Ιουλίου (μετά την τακτική πληρωμή των επικουρικών του Ιουλίου) είναι οι συνταξιούχοι που είδαν αυξήσεις στις επικουρικές τους στις 2 Ιουνίου. Καθώς η αύξηση μετράει από 1η Οκτωβρίου 2019 θα καταβληθούν αυξήσεις 8 μηνών για την περίοδο Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020. Δηλαδή οι δικαιούχοι θα λάβουν από 40 έως και πάνω από 1.500 ευρώ.

Τα υψηλότερα ποσά θα λάβουν 236.274 συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν αισθητή αύξηση άνω των 300 ή 400 ευρώ στις επικουρικές τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ιμάμογλου έδωσε 1 εκατ. δολάρια για πορτρέτο του Μωάμεθ Β' του Πορθητή


Ταραχή και ανασφάλεια στο «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την «απολογία» Παππά

Τα μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού προβληματίζουν τους ειδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης