Θεοχάρης στον ΘΕΜΑ 104,6: Κάθε 1% αύξηση στον τουρισμό φέτος, είναι 5% για του χρόνου

Θεοχάρης στον ΘΕΜΑ 104,6: Κάθε 1% αύξηση στον τουρισμό φέτος, είναι 5% για του χρόνου

Στόχος μας να είναι δυνατός ο Αύγουστος - Σημαντικές ανακοινώσεις το Σάββατο από τον Μητσοτάκη στη Σαντορίνη

xaris-theoxaris
Την σημασία της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων με αφορμή τις τελευταίες τοπικές εξάρσεις κορωνοϊού επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, υπάρχει επάρκεια τεστ, έχω εμπιστοσύνη στη ΓΓΠΠ, στον ΕΟΔΥ και το υπ. Υγείας ότι με το επιχειρησιακό πλάνο θα αντιμετωπίσει κάθε ζήτημα» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης ενόψει του ανοίγματος και του αεροδρομίου «Μακεδονία» την προσεχή Δευτέρα.

Ο υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι «υπάρχει πρωτόκολλο για τα πιο δύσκολα αεροδρόμια ενώ δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνεται εκεί που νιώθουμε ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση μέσω των μοντέλων που έχουν οι γιατροί για το πόσα τεστ και σε ποιούς».

«Θα είναι μια ανηφορική διαδικασία» ειπε για την φετινή χρονιά εξηγώντας ότι «πρώτα ξεκινούν κάποιοι τολμηροί και θα ακολουθήσουν οι επόμενοι αφού δουν οτι πάνε καλά τα πράγματα».

«Στόχος μας να είναι δυνατός ο Αύγουστος. Θα παλέψουμε κάθε ποσοστό. Κάθε 1% φέτος είναι 5% του χρόνου γιατί σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα αντέξουν περισσότερο και θα στηρίξουν το τουριστικό προϊόν μεσοπρόθεσμα» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως είπε «θα ήμουν ο ευτυχέστερος υπουργός αν ανοίγαμε με τη μια για όλους, όμως δεν το θέλω. Στηρίζω την συνεργασιά με τους επιδημιολόγους ώστε να μπορούμε να κάνουμε βήματα σιγουριάς. Η κατεύθυνση πρέπει να είναι προς τα εμπρός όσο και αργή αν είναι η πρόοδος».

«Αυτό που με καίει είναι να φέρουμε με ασφάλεια και τον τελευταίο ταξιδιώτη που θέλει και μπορεί να έρθει στη χώρα και να γυρίσουν όταν τελειώσουν οι διακοπές υγιείς και ασφαλείς στις πατρίδες τους» συμπλήρωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Προανήγγειλε, τέλος, ότι το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου προσθέτοντας ότι «το πλαίσιο είναι ότι πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο και ένα καθαρό σήμα για τον τρόπο και τα βήματα ανοίγματος στη χώρα». «Θα έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Αγανάκτηση για τον Τσίπρα

Ο Χάρης Θεοχάρης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι «υπονομεύει τον ελληνικό τουρισμό, προσπαθεί να αυξηθεί η ανεργία μπας και έχει πολιτικό μέλλον. Ε, λοιπόν, δεν θα του κάνουμε τη χάρη.

Κλείσιμο
Κάνοντας λόγο για fake news, είπε ότι «δώσαμε 99.000 ευρώ» για το πολυσυζητημένο διαφημιστικό σποτ, αφού «ο ΕΟΤ δεν έχει 32 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ» εξήγησε ο κ. Θεοχάρης και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Όταν μεταφέρεις τις παραλίες της Ελλάδας στην Κροατία και αυτό το λες αντιπολίτευση, όταν κάνεις τα 99.000 χιλιάρικα 32 εκατομμύρια ευρώ και αυτό το λες αντιπολίτευση, όταν είσαι μόνο με fake news...» περιέγραψε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε «τέτοια πράγματα δεν έκανε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας το 2012. Το 2012 που ήταν η πιο σκληρή κριτική, που ‘σπάγαν τα μάρμαρα απ’ έξω, που είχαμε νεκρούς και ο κ. Τσίπρας σε τέτοιο χαμηλό σημείο αντιπολιτευτικής τακτικής δεν είχε φτάσει ποτέ», εγκαλώντας παράλληλα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί την προπαγάνδα των «ίδιων του των τρολ, τα οποία χρηματοδοτεί με 60 λεπτά το ποστ».

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού διευκρίνισε ακόμη ότι ο ΕΟΤ διαθέτει συνολικά για όλες του τις δράσεις (εκθέσεις, ταξίδια κτλ) 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Μεταβατικές διατάξεις» για το πτυχίο Λούλη

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το πτυχίο του Γ.Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Λούλη, ο τελευταίος είναι πριν το επιτελικό κράτος Γραμματέας και καλύπτεται με μεταβατικές διατάξεις, οπότε δεν υπάρχει όχι τυπικό κώλυμα αντέτεινε ο κ. Θεοχάρης και κατέληξε λέγοντας πως ο κ. Λούλης είναι επιτυχημένος, αποτελεσματικός και βοηθά το υπουργείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει 35χρονη που θεωρείται η βασική ύποπτη

Ο Ερντογάν φτιάχνει πολιτοφυλακή, προειδοποιούν οι επικριτές του

Σεξ και κορωνοϊός: 11 οδηγίες της Υγειονομικής Υπηρεσίας Νέας Υόρκης για... kinky καταστάσεις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης