Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε χωρίς στήριξη εταιρείες όπως η Aegean

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε χωρίς στήριξη εταιρείες όπως η Aegean

Ο προέδρος της Aegean έχει αποκλείσει κάθε σενάριο κρατικοποίησης - Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για την επένδυση στον Πρίνο

adonis_diloseis
«Δεν θα αφήσουμε εταιρείες, όπως η Aegean, χωρίς στήριξη», διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης όπου παρουσιάσθηκε ο σχεδιασμός και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Όπως είπε το σχέδιο για την Aegean είναι υπό επεξεργασία, αποφεύγοντας πάντως να απαντήσει εάν υπάρχει πρόθεση συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο. «Δεν είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε ακόμη το σχέδιό μας. Όταν είναι έτοιμο, θα σας το ανακοινώσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Αegean, μετά τις κρατικές ενισχύσεις που δέχονται οι ανταγωνιστές της στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό. «Γι' αυτό και δεν θα την αφήσουμε χωρίς στήριξη και να βρεθεί σε θέση αδυναμίας».

Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, είχε αποκλείσει, κάθε σενάριο κρατικοποίησης, ενώ είχε πει πως τα μέτρα στήριξης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παροχής κρατικών εγγυήσεων σε δάνεια, την παροχή οριζόντιων μέτρων στήριξης του προσωπικού.

Ο Πρίνος

Για την επένδυση στον Πρίνο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η ζημιά έγινε όχι λόγω του κορωνοϊού αλλά της μεγάλης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου και ανέφερε πως η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις ενώ εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση.

Οι 40 στρατηγικές επενδύσεις

Κλείσιμο
Για τις 40 στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ ο κ. Νίκος Παπαθανάσης είπε πως προέρχονται από τους κλάδους του τουρισμού, της ενέργειας και των υποδομών, ενώ σημείωσε πως τα δημόσια έργα θα διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στην ανάσχεση της ύφεσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Θετική η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

«Βροχή» παραπόνων για τις τσουχτερές χρεώσεις του 11770

«Τουρισμός για Όλους»: Voucher σε 250.000 δικαιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης