Wall Street: H Fed κηρύσσει «πόλεμο» κατά του κορωνοϊού - Άλμα 530 μονάδων για τον Dow Jones

Wall Street: H Fed κηρύσσει «πόλεμο» κατά του κορωνοϊού - Άλμα 530 μονάδων για τον Dow Jones

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ διαβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα εξαπολύσει ένα μακροχρόνιο και σθεναρό αγώνα κατά των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού

wall_monday
Άλμα την Τετάρτη για τις μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τις διαβεβαιώσεις της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ διαβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα εξαπολύσει ένα μακροχρόνιο και σθεναρό αγώνα κατά των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό βραχυπρόθεσμα.

Σε αυτό το πλαίσιο έκτακτες πιστωτικές γραμμές της Fed παραμένουν «ορθάνοιχτες» και, όπως είπε ο Πάουελ, «μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από αυτό». Σημείωσε επίσης ότι η στήριξη βασίζεται «στον δανεισμό, όχι στα έξοδα».

Ο Dow Jones έκλεισε στις 24.633,86 μονάδες (+2,21%), ο Standard & Poor's 500 στις 24.633,86 μονάδες (+2,66%) και ο Nasdaq στις 8.914,71 μονάδες (+3,57%).

Ειδήσεις σήμερα:

Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ κατέπεσε ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Άνοιγμα σχολείων: Στις 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές - Όλο το σχέδιο της επιστροφής στα θρανία

Κορωνοϊός - Βρετανία: «Εκτοξεύθηκαν» στους 3.811 οι νέοι θάνατοι - Μέτρησαν για πρώτη φορά κέντρα φροντίδας και γηροκομεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης