«Μπουτάρης να γουστάρεις» τώρα και στην μεγάλη οθόνη

Μια ιστορία προσωπική, μια ιστορία κοινωνική αλλά και πολιτική είναι αυτή που περιγράφει το ντοκιμαντέρ «Ένα βήμα μπροστά».

 

Μια ιστορία προσωπική, μια ιστορία κοινωνική αλλά και πολιτική είναι αυτή που περιγράφει το ντοκιμαντέρ «Ένα βήμα μπροστά», που μιλάει για την προεκλογική καμπάνια του Γιάννη Μπουτάρη.

 

Το 2010, μια  χρονιά όπου η Ελλάδα αρχίζει και συνειδητοποιεί την κρίση και μπαίνει στο Μνημόνιο ένας απεξαρτημένος αλκοολικός, οικολόγος, ένα κορυφαίος οινοπαραγωγός και ένας εν γένει πολύ ωραίος τύπος, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

 

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθυρίδης τον ακολουθεί επί 10 εβδομάδες και περιγράφει την ζωή του. Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, το «Ενα βήμα μπροστά» παρουσιάζει την προσωπικότητα του «πρωταγωνιστή» της αλλά και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης.

 

Το ντοκιμαντέρ «Ένα βήμα μπροστά» που διαγωνίζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Λίγο αργότερα, τον χειμώνα του 2013, θα προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ τον Μάιο της ίδιας χρονιάς θα προβληθεί στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας «Μια ημέρα για την Ελλάδα - Une journée en Grèce».

 

Οι συντελεστές του «Ένα Βήμα μπροστά» είναι πολύ αξιόλογοι. Η μουσική είναι των Τέρρυ Παπαντίνα, Σταύρου Γασπαράτου. Οι Παραγωγοί Μαρία Δρανδάκη και Δημήτρης Αθυρίδης και ο Executive Producer: Κωνσταντίνος Μωριάτης συνεργάστηκαν με την PAN ENTERTAINMENT AE, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ/YLE/ZDF σε συνεργασία με την ARTE και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr