Παιδικά βιβλία με ήρωες ένα τετραπέρατο σκυλάκι και ένα μικρό λυκάκι

Πρωταγωνιστές που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά - Ο Άκης το σκυλάκι και ένα τετραπέρατο λυκάκι θα συντροφεύσει αναγνώστες ηλικίας άνω των τεσσάρων ετών

Ο Άκης μπορεί να είναι σκυλάκι αλλά κάνει την ίδια φασαρία που κάνουν όλα τα       ζουζουνάκια! Μια μέρα είδε μία γάτα στον κήπο του και μαζί με όλη την σκυλοπαρέα αρχίζουν το κυνηγητό! Μέρα και νύχτα! Μέχρι όμως την στιγμή που θα κάνουν μία ανακάλυψη μέσα σε ένα θάμνο του κήπου...

Το βιβλίο «Άκης το σκυλάκι» από τη σειρά «Τα ζουζουνάκια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά, είναι ένα ακόμα δημιούργημα του συγγραφέα και εικονογράφου Antoon Krings απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που λατρεύουν τα ζουζούνια, έντομα και τα ζωάκια! Μέσα από τις  ιστορίες των βιβλίων τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν φίλους και να ζουν αρμονικά με όλους. 

Ο ίδιος συγγραφέας, όμως, δεν περιορίζεται στα σκυλάκια, αλλά βάζει στην πρώτη γραμμή και ένα μικρό… λυκάκι. Το μικρό λυκάκι ζηλεύει, αλλά και πάει σχολείο και μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες.

Στο βιβλίο «Το μικρό λυκάκι ζηλεύει», ο Antoon Krings σκιαγραφεί το χαρακτήρα του ήρωά του να λατρεύει τα μικρά των άλλων ζώων, αλλά όταν αποκτήσει ένα αδελφάκι, δεν μπορεί να το χωνέψει! Έτσι, αποφασίζει να το πάρει και να το αφήσει έξω από το σπίτι της κουκουβάγιας, η οποία δεν έχει παιδιά. Το βαστάει όμως η καρδιά του να το αφήσει εκεί; Ο μικρός αναγνώστης θα ανακαλύψει τη συνέχεια, χάρη στο αστείο παραμύθι σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Στο βιβλίο «Το μικρό λυκάκι στο σχολείο των λυκόπουλων» ο Krings, με τον παιχνιδιάρικο λύκο του, καταγράφει τις πρώτες δυσκολίες όταν ένα παιδί δε θέλει να πάει σχολείο. Το μικρό λυκάκι, λοιπόν, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πάει στην τάξη του. Αφού μπορεί να παίζει και μόνο του, γιατί να πάει εκεί; Όλα θα αλλάξουν όμως, όταν θα συναντήσει μια μικρή λύκαινα που έχει χαθεί στο δάσος... 

Ο Antoon Krings γεννήθηκε το 1962 στο Φουρμί της Γαλλίας, από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα Δανό. Σπούδασε γραφιστικές τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Γραφικών Τεχνών (ESAG) και αρχικά εργάστηκε ως σχεδιαστής υφασμάτων στον οίκο μόδας του Εμανουέλ Ουνγκαρό. Το 1989 αποφάσισε να αφοσιωθεί στο γράψιμο και στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Το 1994 άρχισε να σχεδιάζει για την παιδική σειρά του εκδοτικού οίκου Gallimard. Τον επόμενο χρόνο δημιούργησε τη σειρά Drôles de Petites Βêtes (ελληνική απόδοση: Τα Ζουζουνάκια) η οποία έγινε διάσημη και αριθμεί περισσότερους από 60 τίτλους, ενώ κυκλοφόρησε και σε τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια. Το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου εικονογράφου στο 22o Φεστιβάλ Κόμιξ του Sollies. 

Από την άλλη, στο βιβλίο «Το κόκκινο σκουφάκι» σε κείμενο και εικονογράφηση του Agostino Traini και μετάφραση της Σοφίας Παλάκη, πρωταγωνιστούν ένα κοριτσάκι με ένα πανέμορφο κόκκινο καπέλο, μια ατρόμητη γιαγιά που είχε αρπάξει ένα γερό κρύωμα κι ένας λύκος πολύ ερωτευμένος που έκανε τα πάντα για να κερδίσει την αγάπη μιας όμορφης λύκαινας! Κι έτσι έβαλε στο μάτι το κόκκινο σκουφάκι...   

Αντλώντας έμπνευση από ένα κλασικό παραμύθι, ο Agostino Traini δημιούργησε μία ιστορία με πολύ ανατρεπτικούς χαρακτήρες και πραγματικά χαρούμενο φινάλε. Το αστείο και απλά γραμμένο κείμενο, μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τα στερεότυπα και τα αληθινά κίνητρα για τις πράξεις των ανθρώπων. 

Ο Agostino Traini γεννήθηκε στη Ρώμη το 1961. Εκτός από εικονογραφήσεις βιβλίων κάνει και αποτυπώματα σε υφάσματα, έπιπλα και ξύλινα αντικείμενα. Σχεδιάζει επίσης επιτραπέζια παιχνίδια και χαρτονένια βιβλία για πολύ μικρά παιδιά. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε στη Γερμανία το 1993 κι έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους στην Ευρώπη. Πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στην Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Ρωσία και σε πολλές άλλες χώρες. To 2007 κέρδισε το Illustration Award Fantasia.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr