Προδημοσίευση: «Παγωμένος» από τον Μπερνάρ Μινιέ

Το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Μίνωας

Αν διαβάζετε αστυνομικά μυθιστορήματα και δεν γνωρίζετε τον συγγραφέα Μπερνάρ Μινιέ θα πρέπει σίγουρα να τον μάθετε!

Ο Μινιέ γράφει το 2011 το πρώτο του μυθιστόρημα, το οποίο κέρδισε βραβείο καλύτερου γαλλόφωνου μυθιστορήματος στο Cognac Polar Festival, μεταφράστηκε σε 23 γλώσσες, οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 4.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, έγινε τηλεοπτική σειρά από τη Gaumont Télévision και μεταφέρθηκε στο Netflix με τον τίτλο The frozen dead. Το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Μίνωας με τον τίτλο Παγωμένος και υπόσχεται να κάνει αυτό για το οποίο προϊδεάζει ο τίτλος του… να αφήσει τον αναγνώστη παγωμένο από τρόμο.

Σε μια κοιλάδα δίπλα στα Πυρηναία, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, ανακαλύπτεται ένα άλογο κούρσας αποκεφαλισμένο και γδαρμένο να κρέμεται από την άκρη ενός τελεφερίκ. Ο επιθεωρητής Μαρτέν Σερβάζ, ένας χαρισματικός ντετέκτιβ, αναλαμβάνει την υπόθεση, παρά την αρχική του άρνηση, καθώς υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στο συγκεκριμένο έγκλημα, που δεν μπορεί να αγνοήσει…

Σε ένα επιβλητικό, χιονισμένο τοπίο ξετυλίγεται μια φρικτή ιστορία δολοφονιών, ενώ ένας ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο του εγκλήματος… και ίσως να μην είναι ο μόνος.

Δεμένη πλοκή, αμείωτη ένταση, δράση που φτάνει στο κόκκινο, με γερή δόση μυστηρίου και σασπένς, ζωντανοί διάλογοι και καλά δομημένοι χαρακτήρες είναι μερικά από τα στοιχεία του μυθιστορήματος το οποίο θα θυμάστε για καιρό!



Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο Παγωμένος του Μπερνάρ Μινιέ (εκδ. Μίνωας)

Ο άνεμος φυσούσε μανιασμένος. Η θερμοκρασία θα πρέπει να ήταν γύρω στους δέκα βαθμούς υπό το μηδέν.
Τα μάτια του Ουισμάνς στένεψαν ξαφνικά.

Υπήρχε κάτι το ασυνήθιστο στο σχήμα της σκαλωσιάς.

Κάτι παραπανίσιο, που δεν έπρεπε να είναι εκεί…

Σαν μια σκιά ανάμεσα στα στηρίγματα και στις ατσάλινες σανίδες που ταλαντεύονταν από τον αέρα.

Ένας αετός, σκέφτηκε, ένας αετός έχει παγιδευτεί ανάμεσα στα καλώδια και τις τροχαλίες.

Μπα, αυτό θα ήταν παράλογο. Κι όμως ήταν αυτό: ένα μεγάλο πουλί με ορθάνοιχτα τα φτερά του. Ίσως κάποιο όρνιο, αιχμαλωτισμένο ανάμεσα στις σιδεριές και τα κιγκλιδώματα της υπερκατασκευής.

«Έι, κοιτάξτε εκεί!»

Ήταν η φωνή του Ζοακίμ. Το είχε εντοπίσει κι αυτός. Οι υπόλοιποι γύρισαν να κοιτάξουν προς την πλατφόρμα.

«Χριστός κι Απόστολος! Τι είναι αυτό;»

Πάντως δεν είναι πουλί, σκέφτηκε ο Ουισμάνς.

Μια διάχυτη ανησυχία άρχισε να τον κυριεύει. Αυτό το πράγμα κρεμόταν πάνω από την πλατφόρμα, ακριβώς κάτω από τα καλώδια και τις τροχαλίες – λες και αιωρούνταν. Έμοιαζε με γιγάντια πεταλούδα, μια σκοτεινή και διαβολική πεταλούδα, που ξεχώριζε έντονα μέσα στο λευκό του χιονιού και του ουρανού.

«Γαμώτο μου! Τι είναι αυτό το πράγμα;»

Η καμπίνα άρχισε να κινείται πιο αργά προκειμένου να σταματήσει. Έφταναν. Η μορφή μεγάλωσε.

«Χριστός και Παναγία!»

Δεν ήταν πεταλούδα. Ούτε κάποιο πουλί.

Η καμπίνα ακινητοποιήθηκε και οι πόρτες άνοιξαν αυτόματα.

Ένα κύμα παγωμένου αέρα συνοδευόμενο από βαριές χιονονιφάδες τούς μαστίγωσε τα πρόσωπα. Αλλά κανείς δεν κατέβηκε. Παρέμειναν εκεί, να κοιτάζουν αυτό το έργο
τρέλας και θανάτου. Ήξεραν ήδη πως δεν θα ξεχνούσαν ποτέ αυτό το θέαμα.

Ο άνεμος ούρλιαζε γύρω από την πλατφόρμα. Δεν ήταν πια κλάματα παιδιών αυτό που άκουγε ο Ουισμάνς, αλλά κλάματα ενός άλλου μαρτυρίου, κραυγές τρομακτικές, κρυμμένες πίσω από τα ουρλιαχτά του ανέμου. Όλοι τους έκαναν ένα βήμα προς τα πίσω στο εσωτερικό της καμπίνας.

Ο φόβος τούς χτύπησε κατακέφαλα σαν τρένο που τρέχει. Ο Ουισμάνς άρπαξε βιαστικά τα ακουστικά της καμπίνας και τα έβαλε στα αυτιά του.

«Κεντρικός σταθμός εκεί; Εδώ Ουισμάνς! Καλέστε τη χωροφυλακή! Γρήγορα! Πείτε τους να έρθουν αμέσως! Υπάρχει ένα πτώμα εδώ! Ό,τι πιο άρρωστο μπορείτε να
φανταστείτε!»

Έχουν γράψει για το βιβλίο

«Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του Μινιέ, με έναν δολοφόνο που ανταγωνίζεται σε ευφυΐα τον αξέχαστο Χάνιμπαλ Λέκτερ του Τόμας Χάρις, προσφέρει στον αναγνώστη μια ανατριχιαστική αίσθηση τρόμου αντάξια του Στίβεν Κινγκ στα καλύτερά του».
Daily Mail

«Το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του Μινιέ συνδυάζει μια πραγματικά ασυνήθιστη σειρά εγκλημάτων, μια κυριολεκτικά παγερή και τρομακτική ατμόσφαιρα κι έναν ντετέκτιβ που δεν το βάζει κάτω. Η γραφή του Μινιέ είναι αντάξια της αξιοσημείωτης ευφυΐας του».
Publishers Weekly

«Ένα θρίλερ υψηλού επιπέδου, ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα σε ένα υποβλητικό σκηνικό».
Kirkus Reviews

«Η εκδίκηση βρίσκεται στην καρδιά αυτού του μυθιστορήματος, το οποίο περιλαμβάνει μια τόσο αδίστακτη πλοκή όσο αδίστακτη ήταν και η σφαγή του αλόγου».
Sunday Times

«Συγκρατήστε το όνομα Μπερνάρ Μινιέ… γιατί πολύ σύντομα θα καταλάβει μια θέση ανάμεσα στους δεξιοτέχνες Γάλλους αστυνομικούς συγγραφείς».
Le Figaro

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μπερνάρ Μινιέ μεγάλωσε στους πρόποδες των γαλλικών Πυρηναίων. Εργαζόταν ως τελωνειακός υπάλληλος, προτού εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα το 2011. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τρεις γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει γράψει οκτώ βιβλία με τον ίδιο ήρωα, τον επιθεωρητή Μαρτέν Σερβάζ.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον τίτλο Le Cercle θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίνωας το 2023.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr