H ΕΡΤ έγινε ΕΡΤFLIX

H ΕΡΤ έγινε ΕΡΤFLIX

Ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα και υλικό από το αρχείο της προσφέρει  η υβρικδική τηλεόραση της ΕΡΤ

ΕΡΤ_ταινιες

Θα μπορούσε να λέγεται και ERTFLIX, αλλά το νέο όνομα δεν έχει ακόμη αποφασισθεί.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος πατήσει από σήμερα το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ του και μπει στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστεί.

Δεν είναι μόνον το νέο και εντελώς σύγχρονο περιβάλλον που σχεδίασαν οι τεχνικοί της ΕΡΤ και το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις πλατφόρμες του Netflix, της Amazon ή της Apple. 

Οι τηλεθεατές θα εντυπωσιαστούν, όταν συνειδητοποιήσουν ότι η ΕΡΤ ήδη αυτή τη στιγμή προσφέρει εντελώς δωρεάν  24 ξένες ταινίες, 12 ξένα σήριαλ, 10 βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ, 13 γνωστές σειρές παιδικού προγράμματος και βέβαια όλα τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας που μεταδίδεται κάθε πρωί στην ΕΡΤ2.

Και μαζί με όλα αυτά, η ΕΡΤ προσφέρει και μια εντελώς ξεχωριστή κατηγορία αναδεικνύοντας το αρχείο της, καθώς στο πρώτο ανεπίσημο σημερινό λανσάρισμα του... ERTFLIX έχουν ήδη ανέβει 20 ιστορικές εκπομπές-αφιερώματα σε 20 σπουδαίους Ελληνες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, η Μαρία Κάλλας, η Ελένη Βλάχου, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Γιάννης Τσαρούχης και πολλοί ακόμη.

Και όλα αυτά, όπως τονίστηκε, όλοι οι πολίτες μπορούν να τα απολαύσουν εντελώς δωρεάν στην τηλεόρασή τους και –κυρίως- στον χρόνο που εκείνοι επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.

Η νέα αυτή πλατφόρμα της ΕΡΤ αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς που έγινε τους τελευταίους μήνες στο Ραδιομέγαρο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η νέα διοίκηση, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έθεσε ως στρατηγικό στόχο της την πλήρη αναβάθμιση της υβριδικής τηλεόρασης. Των προγραμμάτων δηλαδή που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι τηλεθεατές στον χρόνο που επιθυμούν (on demand), αρκεί να έχουν συνδέσει την τηλεόρασή τους με το διαδίκτυο.

Μάλιστα η ΕΡΤ για να διευκολύνει τους τηλεθεατές που έχουν νέες (smart) τηλεοράσεις, αλλά πατώντας το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ τους δεν βλέπουν την υβριδική πλατφόρμα, έχει ήδη ανεβάσει στο YouTube μικρά χρηστικά βίντεο για το πως οι πολίτες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη σχετική υπηρεσία, αν αυτή δεν είναι ήδη ενεργοποιημένη από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις κάθε μοντέλου. Τα σχετικά λινκ μπορεί να τα βρει κανείς στο τέλος του εν λόγω άρθρου και στο site της ΕΡΤ ανά μάρκα τηλερόασης που διαθέτει ο καθένας. 

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά, τι μπορεί κανείς να δει σήμερα στο… ERTFLIX

Ήδη είναι διαθέσιμες 24 βραβευμένες ταινίες μεταξύ των οποίων το «Θαύμα» με τη Τζούλια Ρόμπερτς, το «Κάθε στιγμή μετράει» με την Τζούλιαν Μουρ, η «Επικίνδυνη οικογένεια» με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μισέλ Πφάιφερ, το «Πατέρας και κόρη» με τον Ράσελ Κρόου, η «Γκρέις του Μονακό» με τη Νικόλ Κίντμαν, το «Πρόγραμμα» με τον Ντάστιν Χόφμαν, η «Αλήθεια» με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Κέιτ Μπλάνσετ, τα «Μικρά αθώα ψέμματα» με την Μαριόν Κοτιγιάρ, το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» με τους Ντέιβ Τζονς, Μπριάνα Σαν, Χέιλι Σκουάιρς, η «Ιστορία αγάπης και σκότους» με τη Νάταλι Πόρτμαν και οι βιογραφίες του Ζακ Υβ Κουστώ «Οδύσσεια» και της ντίβας της ποπ μουσικής «Νταλιντά», αλλά και η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Λούι και Λούκα – Ο μεγάλος αγώνας τυριού». Στη σχετική κατηγορία μάλιστα περιέχονται και πληροφορίες για κάθε ταινία και θα ανανεώνεται στο εξής τακτικά.

Για πρώτη φορά επίσης η ΕΡΤ προσφέρει στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή όλα τα επεισόδια των ξένων σειρών που μεταδίδονται από τα κανάλια της όπως το «Fargo», το «Mr Selfridge» και το «War & Peace», ενώ αποκλειστικά από την υβριδική της ΕΡΤ οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν νέες σειρές όπως το «Paradise», το «Top of the Lake» και τους πρώτους κύκλους των σειρών  «Victoria» και «Durrells», ενώ πολύ σύντομα θα προστεθούν ο δαιμόνιος ντετέκτιβ Πουαρό και η Μις Μαρπλ με τις περιπέτειές τους μέσα από τις κλασικές σειρές «Agatha Christie’s Poirot» και  «Agatha Christie’s Ms Marple».

Ανάλογες εκπλήξεις υπάρχουν και για τους φίλους των ντοκιμαντέρ καθώς ήδη προσφέρονται δωρεάν βραβευμένες σειρές όπως η  «Ιστορία του Θεού» με τον Μόργκαν Φρίμαν, και οι «Κένεντυ», ενώ για τα παιδιά εκτός από την εκπαιδευτική τηλεόραση υπάρχουν ήδη στο... ΕΡΤFLIX ο «Αστυνόμος Σαΐνης», «Γάτος Σπυρουνάτος», ο «Γύρος του κόσμου με 80 βιβλία», το «Εμείς και ο μπλε πλανήτης» και o «Λεονάρντο Ντα Βίντσι» μέσα από τη νέα ομόνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων.

Τέλος εξυπακούεται ότι στην ίδια πλατφόρμα οι τηλεθεατές μπορούν να βρουν όλες τις εκπομπές της τελευταίας εβδομάδας της ΕΡΤ, τις καθημερινές ενημερώσεις των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά, όπως βέβαια και όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Εδώ θα βρείτε τα χρηστικά βίντεο της ΕΡΤ για το πώς θα ενεργοποιήσετε την υβριδική πλατφόρμα ανά μάρκα τηλεόρασης; 

Για τηλεοράσεις LG https://youtu.be/g40WHC2vaF4

Για τηλεοράσεις Samsung https://youtu.be/MG4jIXXoNoo

Για τηλεοράσεις Sony https://youtu.be/O2LBGQVzxfk

Για τηλεοράσεις Panasonic https://youtu.be/DcptccOwd1k

Για λοιπές μάρκες https://youtu.be/g0V-1F_LFiA

 
Ειδήσεις σήμερα:

Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω - Η άρση των μέτρων από τον Μάιο

Σοκ: Ο κορωνοϊός «χτυπάει» όλα τα αγγεία του ανθρώπου!

Νεκρός από κορωνοϊό 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα - 119 οι νεκροί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης