Ελληνικές ταινίες προς πώληση στην Αγορά των Καννών

Μπορεί το Φεστιβάλ Καννών να αναβλήθηκε, η Αγορά του, όμως,το «Marché du Film»,  θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου

cannes

Ζητούνται νέες ελληνικές ταινίες για να πάνε στις Κάννες μέσω διαδικτύου! Μπορεί το Φεστιβάλ Καννών να αναβλήθηκε οριστικά λόγω κορωνοϊού, αυτό, ωστόσο δεν σημαίνει πως ακυρώνονται όλες οι δράσεις που το πλαισιώνουν. Μεταξύ αυτών και η Αγορά του, το περίφημο «Marché du Film», το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, λοιπόν, προσκαλεί τους Έλληνες κινηματογραφιστές να συμμετέχουν υποβάλλοντας τις δικές τους προτάσεις οι οποίες θα συμμετάσχουν, online, σε μια από τις μεγαλύτερες και πλέον δημοφιλείς κινηματογραφικές αγορές του κόσμου.

Η δράση αυτή έχει τίτλο «Thessaloniki Goes to Cannes» στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ Καννών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στην Αγορά του διάσημου Φεστιβάλ.

Η χώρα μας θα συμμετέχει φέτος με πέντε ταινίες μεγάλου μήκους σε εξέλιξη, δηλαδή μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε διανομείς, προγραμματιστές και ατζέντηδες πωλήσεων από διάφορα μέρη του κόσμου.

Οι ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που αναζητούνται θα πρέπει να είναι στο στάδιο post-production ενώ είναι απαραίτητο να σταλεί απόσπασμα διάρκειας τουλάχιστον 20 λεπτών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως την Τρίτη 21 Απριλίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση agora@filmfestival.gr

Διαβάστε σήμερα:

Νέο Μουσείο Αιγύπτου:Συνεχίζονται  πυρετωδώς οι εργασίες παρά την απειλή του κορωνοϊού

Πρόγραμμα χρηατοδότησης ταινιών animation από το υπουργείο Πολιτισμού

Κορωνοϊός: Αυτοί ειναι οι διάσημοι που ενισχύουν τον αγώνα κατά  της πανδημίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης