Πέθανε ο τραγουδιστής των επιτυχιών Bill Withers

Πέθανε ο τραγουδιστής των επιτυχιών Bill Withers

Tροφοδότησε την διεθνή μουσική σκηνή με υπέροχα τραγούδια όπως τα «Ain’t No Sunshine» και «Lean On Me»

bill_2

Ένας σπουδαίος ερμηνευτής και μουσικός, ο Αμερικανός Bill Withers, που  τροφοδότησε την διεθνή μουσική σκηνή με υπέροχα τραγούδια όπως τα «Ain’t No Sunshine» και «Lean On Me», «Use Me», «Just the Two of Us», «Grandma's Hands» κ.α. έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του προήλθε από επιπλοκές καρδιακής πάθησης.

Bill Withers - Ain't No Sunshine (Official Audio)

 

Αν και παρέμεινε μουσικά ενεργός για μικρό χρονικό διάστημα, από το 1970 έως το 1985, πολλά τραγούδια του έγιναν επιτυχίες. Κατά την διάρκεια της καριέρας του τιμήθηκε με τρία βραβεία Γκράμι ενώ υπήρξε υποψήφιος για άλλα τέσσερα αντίστοιχα μουσικά βραβεία. Παράλληλα, το 2015  το όνομά του μπήκε στο Rock n' Roll Hall of Fame.

Bill Withers - Just The Two Of Us (HQ) with Lyrics


Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτυχία του «Lean On Me» έχει γίνει το σήμα  - κατατεθέν στη μάχη ενάντια στον φονικό κορωνοϊό καθώς πολλοί , μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές αλλά και χοροωδίες το τραγουδούν αυτές τις ημέρες στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης. 
«Παρότι επέλεξε να μοιράζεται την προσωπική του ζωή μόνον με την οικογένειά του και τους φίλους του, η μουσική του θα ανήκει για πάντα στον κόσμο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμες προσευχόμσαστε η μουσική του να προσφέρει παρηγοριά και ψυχαγωγία όσο οι θαυμαστές του μένουν κοντά στους αγαπημένους τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η συγκινητική δήλωση της οικογένειάς του.

Bill Withers - Lean On Me
Κλείσιμο

Το ίδιο τραγούδι, εξάλλου, είχε ακυστεί στις ορκωμοσίες δύο πρώην Αμερικανών Προέδρψβ, του Μπιλ Κλίντον και του  Μπαράκ Ομπάμα.

Bill Withers - Lovely Day (Audio)


Ειδήσεις σήμερα:

Απόλυτο χάος και παγκόσμιο ρεκόρ στις ΗΠΑ με 1.169 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Πάνω από 1.000.000 κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο

Κορωνοϊός: Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε κατ' οίκον περιορισμό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης