Κορωνοϊός: Απώλειες πέντε δισ. δολαρίων για την μουσική βιομηχανία

Κορωνοϊός: Απώλειες πέντε δισ. δολαρίων για την μουσική βιομηχανία

Συναυλίες και φεστιβάλ ακυρώνονται σε όλο τον κόσμο ενώ δισκογραφικές εταιρείες και μεγάλα ονόματα βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας

Glastonburry

Τεράστια απειλή για την παγκόσμια μουσική βιομηχανία συνιστά πλέον ο κορωνοϊός και η εξάπλωση του σε όλη την υφήλιο.

Ηχηρά ονόματα της μουσικής ακυρώνουν καθημερινά προγραμματισμένες συναυλίες και αν συνεχιστεί αυτό οι ειδικοί  εκτιμούν ότι οι συνολικές απώλειες στον χώρο θα ξεπεράσουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι BTS, η Avril Lavigne, οι Green Day, New Order, Pixies, Mariah Carey και πολλοί άλλοι ανακοινώνουν καθημερινά την μη πραγματοποίηση κλεισμένων εδώ και μήνες συναυλιών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι κανείς-ούτε οι ειδικοί-δεν γνωρίζουν ακόμη πως θα εξελιχθεί η πανδημία του Covid-19, οι εκτιμήσεις και οι πρώτες αναφορές σύμφωνα με το Forbes υποστηρίζουν ότι οι απώλειες ενδέχεται να φτάσουν τα 5 δις.

Ο φόβος των ταξιδιών για μεγάλα μουσικά γεγονότα, το lockdown των πτήσεων για δεκάδες προορισμούς και φυσικά η συνάθροιση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στα μεγάλα φεστιβάλ, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στον χώρο.

Το Coachella ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά events του πλανήτη στο οποίο θα γινόταν και ένα reunion των Rage Against the Machine, που ήταν προγραμματισμένο για τα διήμερα 10-12 και 17-19 Απριλίου αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο οικονομικός αναλυτής Mark Halstead τόνισε μεταξύ άλλων ότι με τον ρυθμό που αυξάνονται οι ακυρώσεις και κλιμακώνεται το φαινόμενο, οι ζημιές μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορεί να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Το φημισμένο φεστιβάλ του Glanstobury που παραδοσιακά λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Worthy Farm του Somerset θα γιόρταζε φέτος τα 50 του χρόνια με ένα line up που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον Paul McCartney, την Taylor Swift και τον πολύ Kendrick Lamar.

Ήταν προγραμματισμένο για το 5ήμερο 24-28 Ιουνίου και τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου, ενώ οι απώλειες για τους διοργανωτές ανέρχονται στα 130,000,000 δολάρια.

Επίσης σε ότι αφορά τους καλλιτέχνες που σταδιακά θα αρχίσουν να ξεμένουν από ημερομηνίες για την φετινή χρονιά, αυτό θα έχει σαν συνέπεια περαιτέρω απώλειες το 2021.

Ο ανταγωνισμός για τις διαθέσιμες ημέρες θα κλιμακωθεί και θα καταλήξει στον «κανιβαλισμό» των πωλήσεων, τόσο το ερχόμενο διάστημα, όσο και την επόμενη χρονιά.

Σε ότι αφορά την χώρα μας τέλος, οι μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού  εξακολουθούν να υφίστανται και στις 5 Ιουνίου οι Red Hot Chili Peppers είναι το πρώτο ηχηρό όνομα που θα εμφανιστεί φέτος στην χώρα μας.

Έρχονται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στο Eject Festival με τον κιθαρίστα John Frusciante να επανέρχεται στο γκρουπ, σκορπώντας τρελή χαρά στους φανατικούς οπαδούς τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Kορωνοϊός - Ο ΠΟΥ επιμένει: Οι νέοι κινδυνεύουν εξίσου από τον Covid-19

Κορωνοϊός: Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν αντισώματα που μπλοκάρουν τον Covid-19

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Ο αριθμός νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος λόγω έλλειψης πόρων, λέει η WSJ

Αυτούς που στα τέλη Μαΐου θα τους αποθέωναν αφού οι «καυτές πιπεριές» επρόκειτο να είναι οι headliners της πρώτης μέρας στο Bottlerock Festival που διεξάγεται στην κοιλάδα Νάπα της Καλιφόρνια για τρεις ημέρες.

Τελικά μετά τα όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν με την εξάπλωση του κορωνοϊού η τριήμερη γιορτή ακυρώθηκε και μεταφέρθηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο, στην πιο απρόβλεπτη όπως εξελίσσεται χρονιά για την παγκόσμια μουσική βιομηχανία.    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης