Συνέργειες για online πολιτιστικές δράσεις ζητά η Λίνα Μενδώνη από φορείς της Θεσσαλονίκης

Συνέργειες για online πολιτιστικές δράσεις ζητά η Λίνα Μενδώνη από φορείς της Θεσσαλονίκης

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης

Μενδωνη

Η διερεύνηση πιθανών συνεργειών ανάμεσα στους πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης με στόχο τη δημιουργία προτάσεων που μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες ήτο πυρήνας της τηλεδιάσκεψης  που είχαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη με εκπροσώπους των εποπτευόμενων φορέων σύγχρονου πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ της συμπρωτεύουσας.

 Η κυρία Μενδώνη ζήτησε από τους εκπροσώπους φορέων, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρου Βορείου Ελλάδος, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκη, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο, το Τελλόγλειο Ίδρυμα  ΑΠΘ, το MOMus και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, να καταθέσουν προτάσεις οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πολιτιστικές ανάσες στους πολίτες στην δύσκολη αυτή περίοδο που παραμένουν στα σπίτια τους λόγω κορωνοϊού.

 Η Υπουργός διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «από τους φορείς μπορούν να γίνουν και αναθέσεις σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων, έναντι αμοιβής που θα καθορίσουν οι φορείς» ενώ τόνισε ότι «Οι ενέργειες που θα προκύψουν δεν πρόκειται να τελειώσουν με τη λήξη των περιορισμών. Μπορούν να συνεχιστούν και μετά»

 Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκαν κάποια παραδείγματα συνεργειών όπως είναι η χρήση μουσείων και θεάτρων ως χώροι που θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις (συναυλία, θεατρική απαγγελία κ.λ.π.) σε streaming, πάντοτε με την τήρηση με ευλάβεια όλων των κανόνων ασφαλείας, δημιουργία έργου με τη συνεργασία φορέων (π.χ. μουσικοί του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με συνεργάτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ηθοποιούς του ΚΘΒΕ). Ενθαρρύνεται επίσης η online ξενάγηση σε εκθεσιακούς χώρους μουσείων, καθώς και η προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

 Οι προτάσεις των φορέων αναμένεται να κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα κατά την διάρκεια νέων τηλεδιασκέψεων που έχουν προγραμματιστεί.

«Ειδήσεις σήμερα:»

Πίνακας του Βαν Γκονγ εκλάπη από ολλανδικό μουσείο

Κορωνοϊός: Στήριξη από την κυβέρνηση ζητούν οι Έλληνες καλλιτέχνες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης